Με αφορμή την ανακοίνωση του τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ  Γιάννη Βρούτση, στην οποία ισχυρίζεται ότι «διευρύνονται οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης και μαζί τους διευρύνεται και η γενιά των 360 ευρώ», η Ρ. Αντωνοπούλου τονίζει πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε απόγνωση λόγω της μείωσης της ανεργίας και προσπαθεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, χρησιμοποιώντας επιλεκτικά στοιχεία.

Η πλήρης απασχόληση εμφανίζεται χαμηλότερη από τη μερική, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Γ. Βρούτση και η Ρ. Αντωνοπούλου τονίζει πως τα όσα ισχυρίζεται ισχύουν αλλά η πραγματικότητα δεν μπορεί να αποτυπωθεί στα ποσοστά ενός μήνα, ενώ  επιτέθηκε κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων για τη μείωση των μισθών και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας

«Η πραγματικότητα, όμως, δεν απεικονίζεται στα ποσοστά ενός μήνα. Απεικονίζεται στα διαχρονικά στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ και της ΕΛΣΤΑΤ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ μειώνει την ανεργία, βάζοντας, παράλληλα, φρένο στις ευέλικτες μορφές εργασίας. Σε ό,τι αφορά το ύψος των αποδοχών των εργαζομένων, υπενθυμίζουμε στον κ. Βρούτση ότι η μείωση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας είναι έργα των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ».