«Κατέθεσα σήμερα μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για τη ρύπανση που υπέστησαν οι ακτές και η θάλασσα του Πειραιά. Θα πρέπει να εξεταστούν ενδελεχώς οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βυθίστηκε το δεξαμενόπλοιο, εξαιτίας του οποίου υπέστη οικολογική ζημιά το παραλιακό μέτωπο, καθώς και η όλη διαδικασία αντιμετώπισης», ανέφερε χαρακτηριστικά για την βύθιση του δεξαμενόπλοιου.

Παράλληλα, έκανε λόγο για πολλά ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν και υπογράμμισε ότι προέχει ο καθαρισμός της θάλασσας του Πειραιά, αλλά και για το ότι οι πολίτες πρέπει να ενημερωθούν σχετικά με τα αίτια. «Σίγουρα υπάρχουν ευθύνες, σίγουρα έγιναν λάθη. Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες δικαιούνται να μάθουν τι ακριβώς συνέβη και όσοι έχουν ευθύνη να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».

Υπενθυμίζεται ότι το Συντονιστικό Γραφείο Αντιμετώπισης των Περιβαλλοντικών Ζημιών (ΣΥΓΑΠΕΖ) του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει καλέσει  την πλοιοκτήτρια εταιρεία να καταθέσει εγγράφως στοιχεία για τις έως τώρα ενέργειές της, καθώς και χρονοδιάγραμμα ενεργειών, όπως και μέτρα απορρύπανσης της θαλάσσιας και παράκτιας περιοχής και μέτρα πρόληψης περαιτέρω περιβαλλοντικής ζημιάς.