Το πρωί της Παρασκευής υπήρξε έκρηξη στoν σταθμό Parsons Green, στο δυτικό Λονδίνο, με δεκαοχτώ επιβάτες να έχουν τραυματιστεί, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν υποστεί εγκαύματα στο πρόσωπο.

Οι αρχές υποβαθμίζουν τους φόβους για συντονισμένη επίθεση στο μετρό του Λονδίνου, σημειώνουν ότι εντοπίστηκε μόνο ο ένας εκρηκτικός μηχανισμός και διαψεύδουν πληροφορίες για άνδρα με μαχαίρι στο τρένο. Σύμφωνα με το BBC, ο μηχανισμός έφερε χρονοδιακόπτη, δηλαδή επρόκειτο για ωρολογιακή βόμβα.


Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε στο twitter ότι γνωρίζει το περιστατικό και πρόσθεσε ότι αστυνομικοί βρίσκονται ήδη στο σημείο. Ο σταθμός έχει κλείσει και τα δρομολόγια της District Line δεν εκτελούνται από τον σταθμό Earls Court έως το Wimbledon.


Το «Ισλαμικό Κράτος» ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη στο μετρό του Λονδίνου, όμως μετέδωσε το πρακτορείο της οργάνωσης, Amaq. Η αστυνομία, από την πλευρά της, διευκρίνισε σε ένα δελτίο τύπου ότι η αντιτρομοκρατική μονάδα διεξάγει «ταχείες έρευνες για να ταυτοποιήσει τους υπεύθυνους», προσθέτοντας ωστόσο ότι προς το παρόν δεν έχει προχωρήσει σε «καμία σύλληψη».

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο υπήρξε τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο με αρκετούς νεκρούς και τραυματίες και την πρωθυπουργό της Βρετανίας να τονίζει πως η κυβέρνηση της θα λάβει «τα μέτρα που χρειάζονται» προκειμένου να εξαλείψει τις τρομοκρατικές απειλές.