«Όλοι πονάμε με αυτό που έγινε, αλλά το να μιλάμε για οικολογική καταστροφή το θεωρώ υπερβολή και κυρίως να προβάλλουμε εικόνες της πρώτης και της δεύτερης μέρας» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
 
Σχετικά με τις έρευνες που θα διεξαχθούν από το υπουργείο για το πως έγινε το ναυάγιο τόνισε πως θα είναι αυστηρότατοι ενώ προανήγγειλε και θεσμικές παρεμβάσεις. Συγκεκριμένα ανέφερε πως η αρμοδιότητα του υπουργείου να ελέγχει αυτό το επίπεδο των σκαφών θα περάσει στους νηογνώμονες, ενώ έκανε επίσης γνωστό ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου θα συγχωνευθεί με τις Εσωτερικές Υποθέσεις του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, γιατί έτσι θα υπάρχει μεγαλύτερος και ποιοτικότερος έλεγχος των δραστηριοτήτων που μπορεί να υπάρχουν στο συγκεκριμένο χώρο.
 

Ο Κουμουτσάκος ζητά την παραίτηση Κουρουμπλή
 

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, για τη ρύπανση στον Σαρωνικό μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ».
 
Με αφορμή τη ρύπανση στον Σαρωνικό μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», ο Γ. Κουμουτσάκος δήλωσε πως «ο κ. Κουρουμπλής έχει πολιτική και ηθική ευθύνη να παραιτηθεί». Παράλληλα, υποστήριξε πως η δήθεν οικολογική ευαισθησία της κυβέρνησης έχει χαθεί, όπως και το ηθικό πλεονέκτημα.
 

WWF: Θα χρειαστούν χρόνια για να συνέλθει ο Σαρωνικός
 

Η βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» και η μεγάλης έκτασης πετρελαιοκηλίδα που έχει ρυπάνει από την Τρίτη παραλίες της Σαλαμίνας και του Σαρωνικού Κόλπου, αναμένεται να προκαλέσει χρόνια προβλήματα σύμφωνα με τον υπεύθυνο θαλάσσιων ερευνών του WWF, Γιώργο Παξιμάδη.
 
Ο υπεύθυνος εκστρατειών της Greenpeace, Δημήτρης Ιμπραήμ, τόνισε πως θάλασσιοι οργανισμοί και θαλασσοπούλια «καίγονται» και πεθαίνουν από ασφυξία από το μαζούτ, ενώ η χημική σύσταση των νερών καθιστά απαγορευτική τη θάλασσα για τον άνθρωπο.