Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για το νέο «πακέτο» μέτρων που φέρνει στη Γαλλία ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, καθώς και για την αντίσταση των συνδικάτων, και για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη στάση που πρέπει να κρατήσουν οι Ευρωπαίοι.
 
Από μεριάς της η Μέρκελ εξέφρασε την υποστήριξή της στην προσπάθεια του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και της κυβέρνησης του Φιλίπ να δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στη γαλλική οικονομία, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι πάντα εύκολες στην εφαρμογή και δεν δίνουν άμεσα τα αποτελέσματά τους.
 
Μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας, η  Μέρκελ σημείωσε ότι η μεταρρύθμιση, η οποία πιστεύει πως δίνει μεγαλύτερη ευελιξία στις επιχειρήσεις σε ζητήματα διαχείρισης εργατικού δυναμικού, «είναι σημαντική και τελικά θα δώσει θετικά αποτελέσματα για τον λαό της Γαλλίας».
 

Δεν πρέπει να είμαστε σκληροί με τη Βρετανία
 

Ο Γάλλος πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι μη ξεκάθαρες θέσεις της Μεγάλης Βρετανίας για το τι ζητεί σχετικά με το Brexit δυσκολεύουν τις διαπραγματεύσεις.
 
Ο Εντουάρ Φιλίπ απέρριψε ωστόσο τη θεωρία ότι η θέση της ΕΕ είναι σκληρή απέναντιστη Μεγάλη Βρετανία δηλώνοντας πως «δεν επιθυμούμε να είμαστε σκληροί με τους Βρετανούς. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι πρόκειται για δύσκολες διαπραγματεύσεις».