Έχουν περάσει σχεδόν 8 χρόνια από την προφυλάκιση του Μάριου Ζέρβα. Για όσους δεν θυμούνται την ιστορία, γνωστή ως ο δάσκαλος κολύμβησης με τα ράστα και το σαμπουάν, στις 11 Μαρτίου του 2010 συνελήφθη από άνδρες των ΜΑΤ στην μεγάλη πορεία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, ενάντια στα μέτρα του πρώτου μνημονίου. Φορτώθηκε ένα παράλογο κατηγορητήριο και παρά τις δεκάδες μαρτυρίες και φωτογραφίες, που αποδείκνυαν την αθωότητά του, προφυλακίστηκε. Η αποφυλάκισή του ήρθε μετά από 40 ημέρες και ύστερα από την πίεση και τις διαμαρτυρίες του κινήματος αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε πανελλαδικά.

Όπως αναφέρει η πρωτοβουλία για την αθώωσή του: «Παρά τις δεκάδες φωτογραφίες που τον δείχνουν με ακάλυπτα χαρακτηριστικά, προφυλακίζεται και οδηγείται στο εδώλιο με βάση τον καταργημένο πλέον “κουκουλονόμο” και έχοντας βρεθεί στο σακίδιό του σαμπουάν, σαγιονάρες, μπουρνούζι, γυαλάκια και σκουφάκι κολύμβησης, είδη της δουλειάς του ως δάσκαλος κολύμβησης νηπίων στο ΟΑΚΑ». 

Ανακοίνωση του Μάριος Ζ. 

Πάνε οχτώ χρόνια περίπου από τις 11 Μαρτίου το 2010. Τότε ήταν που με συνέλαβαν αναίτια στον δρόμο, σε μια πορεία και στην συνέχεια προφυλακίστηκα. Από τότε μέχρι και τώρα έχω βρεθεί στα δικαστήρια αρκετές φορές και πάντα φεύγω άπραγος, τόσο εγώ όσο και εκείνοι οι άνθρωποι που έρχονται να με στηρίξουν, με μία δίκη που δεν ξεκινάει ποτέ…

Αυτή η φορά φαίνεται να είναι και η τελευταία. Την άλλη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η δίκη μου επιτέλους. Η στήριξη και η αλληλεγγύη σας όλα αυτά τα χρόνια, από ανθρώπους που γνώριζα, από ανθρώπους που γνώρισα, από αγνώστους, όλοι φίλοι ήταν πάντα κάτι που κράταγε την αξιοπρέπεια μου ψηλά και με γέμιζε ελπίδα.

Σας Ευχαριστώ πολύ.

Τα λέμε για τελευταία φορά μάλλον στα δικαστήρια και μετά, στους δρόμους…
Μέχρι την ελευθερία.
ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Νεόδμητο Κτίριο Ειρηνοδικείου Αθηνών, Δέγκλερη 4
Αίθουσα ΜΟΔ2 στις 9 π.μ