«Όλα δείχνουν πως περνάμε από την περίοδο της αποεπένδυσης σε μια νέα περίοδο παραγωγικών επενδύσεων», αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στην εφημερίδα «Real News».
 
Σχετικά με τη ζήτημα γύρω από την Eldorado, χαρακτηρίζει την περίπτωση «εντελώς ιδιαίτερη» και υπογραμμίζει ότι το σύγχρονο επενδυτικό πλαίσιο στις ευρωπαϊκές οικονομίες διέπεται από νόμους και κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
 
Η Eldorado, θέλοντας να επιβάλλει τους όρους της «δεν διστάζει να κάνει πολιτικό παιχνίδι, ίσως έτσι να την είχαν μάθει οι προηγούμενες κυβερνήσεις», σημειώνει.
 

Μεγάλη δόση ακροδεξιάς η ΝΔ
 

Ερωτηθείς για τα χαρακτηριστικά που έχει αποκτήσει η Ν.Δ. επί Κυριάκου Μητσοτάκη, λέει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έχει βαθύνει στον δρόμο ενός αντικοινωνικού νεοφιλελεύθερου λαϊκισμού με μεγάλη δόση ακροδεξιάς διχαστικής ρητορικής».
 
Αναφέρει ακόμη ότι «η Ν.Δ. δεν είναι υπέρ των επενδύσεων γενικά, αλλά υπέρ της επενδυτικής ανομίας», προσθέτοντας ότι «η παραβίαση των κανόνων και οι “διευκολύνσεις” προς ημετέρους ήταν μια πάγια πρακτική στα χρόνια της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ».
 
Χαρακτηρίζει ως «λάθος συμπέρασμα» και ως «μη ισχύουσα» την λεγόμενη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς την σοσιαλδημοκρατία, επισημαίνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει και απευθύνεται από το έδαφος της σύγχρονης δημοκρατικής Αριστεράς, χτίζοντας βέβαια τις συμμαχίες του με όμορους πολιτικούς χώρους υπό όρους και προϋποθέσεις».
 

Θετικό γεγονός η έξοδος από το μνηνόνιο
 

Επισημαίνοντας ότι η έξοδος από το μνημόνιο θα είναι θετικό γεγονός, παραδέχεται, ταυτόχρονα, ότι «προφανώς θα υπάρχουν μορφές ελέγχου της οικονομίας ηπιότερες και λιγότερο παρεμβατικές», προσθέτοντας ότι στον βαθμό που η έξοδος θα συνδυαστεί με την καλύτερη πορεία της οικονομίας, διευρύνονται οι δυνατότητες διαπραγμάτευσης για το μέγεθος και τη διάρκεια των πρωτογενών πλεονασμάτων.
 
Προσθέτει δε ότι, από την στιγμή που «έχουμε κατορθώσει να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση και κινούμαστε με αναπτυξιακούς ρυθμούς, αν υπάρξουν νέα μέτρα φοβάμαι ότι θα υπονομεύσουμε αυτό που έχουμε πετύχει».