Ο Αλέξης Τσίπρας είχε προαναγγείλει από το βήμα της ΔΕΘ, τη διεξαγωγή ενός υπουργικού συμβουλίου με αντικείμενο το θέμα της τρίτης αξιολόγησης, προκειμένου να επισπευστεί το σχετικό νομοθετικό έργο. Είχε, μάλιστα, εκφράσει την αισιοδοξία του πως η τρίτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί σύντομα.
 
Όπως είχε δηλώσει, «όχι μόνο θα πιάσουμε τους στόχους», αλλά τον «προσεχή Νοέμβριο θα ξέρουμε την υπέρβαση στους στόχους» και «θα δοθεί μέρισμα» σε όσους έχουν πληγεί. Επισήμανε, δε, πως «δεν υπάρχει διαφωνία» από την πλευρά των δανειστών και πως η διανομή του μερίσματος «θα γίνει σε συνεννόηση με τους εταίρους μας». 
 
Επίσης, είχε σχολιάσει ότι «το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον δεν είναι τυχαίο γεγονός», σημειώνοντας ότι «η εικόνα της Ελλάδας έχει αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο τα τελευταία χρόνια. Η θετική προοπτική της χώρας είναι πλέον ορατή και αναγνωρίζεται τόσο από τους εταίρους μας, όσο και από τις διεθνείς αγορές». «Με αποφασιστικότητα ότι δεν θα επιτρέψουμε την επιστροφή στην Ελλάδα που χρεοκόπησε. Χρέος μας είναι να δημιουργήσουμε μια άλλη Ελλάδα του σχεδιασμού της ισότητας, της ισονομίας, της αξιοκρατίας, του κοινωνικού κράτους, της σταθερότητας και της εμπιστοσύνης. Να δημιουργήσουμε θεσμούς για να μπορούμε να προστατεύουμε αυτό που ονομάζουμε δημόσιο συμφέρον», είχε προσθέσει.
 

Στα σκαριά ανασχηματισμός


Υπενθυμίζεται ότι η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο για κυβερνητικό ανασχηματισμό. «Μετά το πέρας του κλεισίματος της τρίτης αξιολόγησης θα γίνει ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης», είχε δηλώσει λίγες βδομάδες πριν ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης,