Το βίντεο που έφερε στην δημοσιότητα η efsyn.gr περιλαμβάνει δηλώσεις του Νίκου Μιχαλολιάκου, του Ηλία Κασιδιάρη και άλλων στελεχών της Χρυσής Αυγής όπου ομολογούν πλήρως την ενοχή τους σε όσα τους καταλογίζονται και επιβεβαιώνουν επί της ουσίας το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που την παρέπεμψε να δικαστεί ως εγκληματική οργάνωση.
 
Αναφέρονται στην δομή της οργάνωσης, στην ιεραρχία, την λειτουργία, την δράση, τα τάγματα εφόδου, ενώ δεν διστάζουν να παραδεχτούν και επιθέσεις που έχουν κάνει κατά καιρούς. «Είχε γίνει ένα επεισόδιο και κάποιοι δικοί μας είχαν κοπανήσει κάποιους Συριζαίους. Περνούσανε κάτι αλλοδαποί εκεί, ε, ως συνήθως, δεν περνούσαν περπατώντας όποτε περνούσαν κοντά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, τι να κάνουμε, ή τρέχανε ή δεν προλαβαίνανε να τρέξουν», δηλώνει ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Ενδειτικά, μερικές φράσεις των στελεχών της Χ.Α. από το βίντεο που αποκαλύπτει η «ΕΦ.ΣΥΝ»

Μιχαλολιάκος: Απέναντι σε όλους αυτούς είναι η Χρυσή Αυγή που θέλει να φτιάξει ένα κίνημα εθνικιστικό, ένα κόμμα με γερές δομές στρατιωτικές. Ναι δε μας φοβίζει ο όρος στρατιωτικές! Γιατί να μας φοβίζει δηλαδή;

Κασιδιάρης: Άσε το βουλευτής και τα βουλευτιλίκια γιατί αυτά τα πράγματα όπως ξέρεις εδώ και χρόνια δεν τα γουστάρουμε, δεν τα θέλουμε καθόλου. Εκμεταλλευόμαστε βεβαίως ορισμένα προνόμια αυτής της ιδιότητας, έχουμε πάρει και την οπλοφορία πλέον με άδεια, δεν έχει και αυτόφωρο άμα γίνει κάνα επεισόδιο και είμαστε λίγο πιο άνετοι στις κινήσεις μας.

Πολύβιος Ζησιμόπουλος (πρώην βουλευτής Χ.Α.): Ναι είμαστε φασίστες, ναι είμαστε ναζί, ναι είμαστε ό,τι θέλετε, αλλά δεν είμαστε κλέφτες. Είτε σας αρέσει είτε όχι.

Μιχαλολιάκος: Άμα γίνουν τώρα εκλογές θα έχουμε Βουλή της Βαϊμάρης. Μετά τη Βαϊμάρη ξέρετε τι ακολούθησε. Ε λοιπόν για κάτι τέτοιο αγωνιζόμαστε κι εμείς στην Ελλάδα! Δεν το κρύβω και είμαι περήφανος γι' αυτό.

Κασιδιάρης: Όλα αυτά τα προβλήματα λύνονται σε μία ημέρα. Ή μάλλον για να το πούμε και σε καθαρεύουσα εν μία νυκτί. Διότι όλες οι καλές δουλειές νύχτα γίνονται και όχι μέρα.