Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής, ο πρόεδρος του ναυτεργατικού σωματείου της ΠΕΝΕΝ, Αντώνης Νταλακογιώργος πρότεινε στον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Διονύση Καλαματιανό, την απόσυρση των παλαιών, γερασμένων και επικίνδυνων πλοίων, ως ένα ελάχιστο πλαίσιο για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
 
Όπως αναφέρεται, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας υποστήριξε πως η διαχείριση της κατάστασης μετά τη βύθιση του πλοίου έγινε «με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο», σημειώνοντας πως οι υπεύθυνοι θα βρεθούν στα πλαίσια της προανάκρισης που ήδη έχει διαταχθεί από την Εισαγγελία του Πειραιά.
 
Κατά τις πληροφορίες που μετέφερε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το μεσημέρι της Δευτέρας, μέλη της ΠΕΝΕΝ προχώρησαν σε οργανωμένη διαμαρτυρία μπροστά από το υπουργείο Ναυτιλίας, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη 20/9/2017, αντιπροσωπεία της με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ένωσης θα συναντηθεί με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή.
 
Στη σημερινή συγκέντρωση της ΠΕΝΕΝ συμμετείχαν αντιπροσωπείες από την ΛΑΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθώς και εκπρόσωποι διάφορων δημοτικών και εργατικών φορέων της περιοχής.