Στην επιστολή του, ο επικεφαλής του ΤΕΕ Δ. Κρήτης καταγγέλλει πως καμία από τις διαδικασίες που περιγράφονται στους όρους σύμβασης για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, με αποτέλεσμα να μην εποπτεύεται η λειτουργία των αεροδρομίων επαρκώς.

Ο Σπ. Σοφιανός σημειώνει ότι «σύμφωνα με την σύμβαση παραχώρησης των 14 αεροδρομίων της χώρας, η καταγραφή, παρακολούθηση ή/και ρύθμιση της λειτουργίας των αεροδρομίων θα γινόταν από κρατική υπηρεσία ή/και ανεξάρτητο φορέα που θα έλεγχε και θα πιστοποιούσε την ορθή εφαρμογή της σύμβασης και της ισχύουσας νομοθεσίας (αδειοδοτήσεις εργασιών, ασφάλεια και υγεία για τους εργαζόμενους, έλεγχοι ασφαλείας εγκαταστάσεων κ.λπ.)».

Παράλληλα, προσθέτει πως «Από όσο γνωρίζουμε οι παραπάνω διαδικασίες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη με αποτέλεσμα η λειτουργία των αεροδρομίων να μην εποπτεύεται επαρκώς ως όφειλε και να μην τηρούνται στο σύνολό τους οι όροι της σύμβασης παραχώρησης».

Ακόμη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου υπογραμμίζει ότι «είναι λοιπόν κρίσιμο και αναγκαίο, οι μηχανισμοί ελέγχου να συσταθούν και να λειτουργήσουν άμεσα, με αποσαφηνισμένο πλαίσιο αρμοδιοτήτων και καταγραφή υποχρεώσεων και δικαιωμάτων. Επιπλέον της τυπικής διαδικασίας, ο συστηματικός έλεγχος της λειτουργίας των αεροδρομίων είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει σε αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των επιβατών, θα ενισχύσει την ασφάλεια των αεροδρομίων, θα βελτιώσει τις υπηρεσίες που παρέχονται σε αυτά και εν κατακλείδι θα αποτελέσει εγγύηση για την διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες», καταλήγει ο Σπ. Σοφιανός.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του προέδρου του ΤΤΕ στο υπουργείο Υποδομών και το ΤΑΙΠΕΔ: