Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters και την αναμετάδοση του Αθηναϊκού Πρακτορείου, το μάτι του κυκλώνα συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας 195 χιλιομέτρων την ώρα, και βρίσκεται λιγότερα από 100 χιλιόμετρα από τη Μαρτινίκα. Σημειώνεται πως ο κυκλώνας «Μαρία» απειλεί δύο μεγάλα γαλλικά νησιά των Αντιλλών, τη Γουαδελούπη και τη Μαρτινίκα, αλλά και τα Σεντ Κιτς και Νέβις και τη Δομινίκα.
 
Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι θα πλήξει μια περιοχή η οποία έχει ήδη υποστεί τρομακτικές ζημιές από τον φονικό κυκλώνα Ίρμα. Ο κυκλώνας αναμένεται ότι θα περάσει «πάρα πολύ κοντά» από τις ακτές της Μαρτινίκας και το NHC προειδοποιεί για «επικίνδυνες πλημμύρες» και «καταστροφικά κύματα». Η στάθμη της θάλασσας μπορεί να ανέβει μέχρι και κατά 2,7 μέτρα πάνω από το φυσιολογικό.
 
Όπως αναφέρεται, το γαλλικό νησί έχει τεθεί σε «βιολετί συναγερμό», το ανώτατο επίπεδο συναγερμού με βάση το οποίο όλοι οι κάτοικοι θα πρέπει να κλειστούν σε ασφαλή σπίτια ή καταφύγια και να μην κυκλοφορούν έξω.
 
Ο νέος κυκλώνας αναμένεται ότι θα περάσει τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη σε απόσταση 100-150 χιλιομέτρων από τα νησιά Άγιος Μαρτίνος και Άγιος Βαρθολομαίος που χτυπήθηκαν σκληρά από τον κυκλώνα Ίρμα την περασμένη εβδομάδα. Την Τετάρτη η Μαρία θα φτάσει στο Πουέρτο Ρίκο και τις Παρθένες Νήσους.