Σύμφωνα με δηλώσεις ενός αξιωματούχου του Λευκού Οίκου, ο Τραμπ αναμένεται να μιλήσει για την απειλητική στάση της Βόρειας Κορέας κατά της αμερικανικής εθνικής ασφάλειας καθώς και του ΟΗΕ. «Θα μιλήσει με σκληρή γλώσσα για την απειλή από την Βόρεια Κορέα κατά της αμερικανικής εθνικής ασφάλειας, αλλά και της ασφάλειας όλων των χωρών που εκπροσωπούνται στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ» δήλωσε ο αξιωματούχος.
 
Ο αξιωματούχος, ο οποίος ήθελε να παραμείνει ανώνυμος, πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Τραμπ είναι πιθανόν να κάνει αναφορά και στην Κίνα, καθώς έχει εξοργιστεί από την στάση του Πεκίνου, που δεν έχει ασκήσει την πλήρη επιρροή του στην Πιονγιάνγκ, για την εκτόνωση της κρίσης στην Κορεατική Χερσόνησο.
 

Στάση Κίνας απέναντι στη Β. Κορεά
 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Κινέζο ομόλογό του νωρίτερα την Δευτέρα και δεσμεύτηκε να συνεχίσει την άσκηση των πιέσεων για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.
ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι μιλώντας με τον ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε ότι το πρόβλημα με τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας, θα πρέπει να επιλυθεί ειρηνικά.
 
Η Κίνα και η Ρωσία έχουν προτείνει τη μη διεξαγωγή μεγάλων στρατιωτικών ασκήσεων από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ, με αντάλλαγμα τον τερματισμό των πυραυλικών εκτοξεύσεων και πυρηνικών δοκιμών από την Βόρεια Κορέα,  ωστόσο η πρόταση δε γίνεται αποδεκτή από την Ουάσιγκτον.