Όπως αναφέρουν στις καταθέσεις τους οι συλληφθέντες, το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο Ειρηνοδικείο Άργους, προσπαθώντας να εμποδίσουν πλειστηριασμό για λογαριασμό της Alpha Bank. Η πόρτα καθ' όλη τη διάρκεια της διαμαρτυρίας ήταν ανοιχτή, με ένα πανό να καλύπτει μέρος της εισόδου.

Η συμβολαιογράφος που ήταν παρούσα «ανέφερε στους διαδηλωτές ότι δεν επρόκειτο να γίνει πλειστηριασμός καθώς δεν υπήρχε κάποιος ενδιαφερόμενος και τους καλούσε να μπουν και αυτοί μαζί της στο κτήριο». Ωστόσο, όπωςυποστηρίζουν οι συλληφθέντες, δεν πλησίασε περισσότερο στο κτίριο και ζήτησε από τον δημοσιογράφο, Γιώργο Νικολόπουλο να σταματήσει να βγάζει φωτογραφίες. Ακολούθησε ένταση, με τη συμβολαιογράφο,όπως καταγγέλλεται,να ζητεί τη σύλληψη του δημοσιογράφου και τους αστυνομικούς να προσάγουν στο τμήμα τον δημοτικό σύμβουλο Παντελή Κοκκινόπουλο, με άλλα 18 μέλη να ακολουθούν στο τμήμα τον προσαχθέντα.

Μετά τις καταθέσεις της συμβολαιογράφου και των μελών του κινήματος, που επανέλαβαν ότι « πόρτα ήταν ανοιχτή και καμία σωματική ή λεκτική βία δεν ασκήθηκε κατά της συμβολαιογράφου», η αρμόδια εισαγγελές αποφάσισε τη σύλληψη των 19 πολιτών με την κατηγορία της «παρακώλυσης συναγωνισμού».

Οι περισσότεροι συλληφθέντες είναι μελη της ΛΑΕ, η οποια και εξέδωσε την εξής ανακοινωση: «Είναι η πρώτη φορά που η αστυνομία, η εισαγγελική αρχή και προφανώς η κυβέρνηση, με τη διάτρητη και ψευδή δικαιολογία, της καταγγελίας του συμβολαιογράφου Ε. Σαναδινού, προβαίνουν σε μαζικές συλλήψεις και διώξεις τρομοκρατίας.

Λαφαζάνης: Ντροπή και όνειδος για την κυβέρνηση οι συλλήψεις

«Αποτελούν ντροπή και όνειδος για την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Τσίπρα οι μαζικές, βάρβαρες συλλήψεις στο Άργος αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται στελέχη της ΛΑ.Ε και ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ναυπλίου, Παντελής Κοκκινόπουλος» τόνισε σε δήλωση του ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, που επισκέφθηκε τα γραφεία της εισαγγελίας στο Ναύπλιο.

Όπως πρόσθεσε:

Η κυβέρνηση βυθίζεται σε ένα βούρκο αυταρχισμού που αρχίζει να θυμίζει σκοτεινές περιόδους της ελληνικής πολιτικής ζωής.

Με την τρομοκρατία, τις συλλήψεις και τις διώξεις δεν μπορεί να ανακοπεί το ανερχόμενο κίνημα κατά των πλειστηριασμών για την προστασία της πρώτης κατοικίας και των λαϊκών περιουσιών.

Η κυβέρνηση δεν πρέπει να έχει ακόμα την αυταπάτη ότι με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς θα αρπάξει για τις τράπεζες και τα fund ότι με ιδρώτα και αίμα απέκτησε ο ελληνικός λαός.

Απαιτούμε εδώ και τώρα την άμεση απελευθέρωση των αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών του Άργους και το σταμάτημα εδώ και τώρα της τραπεζικής ληστείας σε βάρος του ελληνικού λαού. ”

Νέα ποινικοποίηση των αγώνων καταγγέλλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστός εντολοδόχος της Ε.Ε. και των δανειστών και υπηρέτης των συμφερόντων  των τραπεζιτών και του κεφαλαίου, καταφεύγει για άλλη μια φορά στην ποινικοποίηση των αγώνων και την καταστολή. Πιστεύει ότι έτσι θα καταφέρει να σταματήσει αυτό το κίνημα που δεν επιτρέπει την εφαρμογή της βάρβαρης πολιτικής της για την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.» σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, «που στήριξε ήδη από τη γέννηση του αυτό το κίνημα καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους τους νέους και τους συνταξιούχους να συμμετέχουν μέσα από τα σωματεία τους και τις συλλογικότητες της γειτονιάς τους σ' αυτό το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, για το δικαίωμα όλων όσων ζουν σ' αυτή τη χώρα στη στέγη, την ενέργεια, το νερό».

«Απαιτούμε την άμεση παύση κάθε δίωξης και την οριστική αθώωση των 19 αγωνιστών του κινήματος στην Αργολίδα.» προσθέτει επίσης η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και καταλήγει λέγοντας ότι «μαζί με τις εργατικές και τοπικές συλλογικότητες αγωνιζόμαστε για την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τη θεσμοθέτηση της πραγματικής προστασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, με μέτρα όπως το ακατασχετο της πρώτης κατοικίας και η διαγραφή των χρεών των λαικών στρωμάτων προς τράπεζες και κράτος.»