Την παραίτησή του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ζήτησε εκ νέου ο Βασίλης Κικίλιας, το πρωί της Πέμπτης. «Σαρωνικός μαζούτ στο μαζούτ, Κουρουμπλής ψέμα στο ψέμα. Κολλημένοι στις καρέκλες, χασκογελάνε με τους Έλληνες. Παραιτήσου τώρα!» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο τουίτερ ο εκπρόσωπος της ΝΔ.


Είχε προηγηθεί λίγες ώρες πριν σχετική ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, μετά τη σημερινή συνέντευξη της Εκπροσώπου Τύπου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Θαλάσσιας Ασφάλειας (ΕΜSA). «Η κυρία Radina Russeva αναφέρει πως το αίτημα της Ελλάδας προς τον Οργανισμό έφτασε στις 12 Σεπτεμβρίου αργά το βράδυ», σημειώνουν. Τονίζει παράλληλα πως υπάρχουν 16 πλοία πάντα σε αναμονή και άμεσα διαθέσιμα και η έγκριση επιχειρήσεων δίνεται 24 ώρες μετά την υπογραφή συμβολαίου με την εκάστοτε χώρα μέλος.  Στην ανακοίνωση της η ΝΔ επισημαίνεται «ο κ. Κουρουμπλής είναι ψεύτης με σφραγίδα και αναμένουμε την παραίτησή του».

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια μέρα, κατά την ενημέρωση στη Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής για το ζήτημα της ρύπανσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την παραίτηση του Π. Κουρουμπλή. «Ντροπή σας. Τρεις μέρες στο Λονδίνο ήσασταν και δεν επιστρέφατε πίσω. Δεν ντρέπεστε. Να παραιτηθείτε αν έχετε στοιχειώδη ευαισθησία», απάντησε ο Κ. Μητσοτάκης. «Δεν θα παραιτηθώ ποτέ όσο εσείς το ζητάτε», αντέδρασε ο υπουργός Ναυτιλίας.