Το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΘ που πραγματοποίησε την Πέμπτη συνεδρίαση επικύρωσε μία σειρά αποφάσεων και μένει να σταλούν τα σχετικά έγγραφα προς το υπουργείο, όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Σάββας Παναγιωτίδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» για τα εξής ζητήματα:
 
Αρχικά, υπάρχει και επισήμως η απόφαση να μην χρεώνονται τα βασικά εισιτήρια των 0,50 και 1 ευρώ με 0,10 ευρώ επιπλέον, όταν αυτά εκδίδονται στα μηχανήματα εντός των λεωφορείων. Πλέον, δηλαδή, τα εισιτήρια θα κοστίζουν το ίδιο είτε στα εκδοτήρια είτε εντός των λεωφορείων. 
 
Να σημειωθεί πως πλέον τα μηχανήματα εντός των λεωφορείων θα έχουν τιμές 0,5 ευρώ,1 ευρώ και 2 ευρώ ενώ τα υπόλοιπα εισιτήρια πολλαπλών διαδρομών που έχουν ενδιάμεσες τιμές, θα τα προμηθεύεται ο κόσμος από τα εκδοτήρια. Όπως μάλιστα επισήμανε ο Σ. Παναγιωτίδης η επικείμενη αυτή αλλαγή στο λογισμικό δεν θα κοστίσει τίποτα στον Οργανισμό και θα γίνει από τεχνικά συνεργεία του ΟΑΣΘ.


Μειωμένο εισιτήριο για τους ανήλικους χωρίς πάσο
 

Επιπλέον, όσον αφορά την κυκλοφορία των μαθητών και των νέων, κατά την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου επικυρώθηκε η απόφαση ώστε όλοι οι νέοι έως 18 ετών να κυκλοφορούν με μειωμένο εισιτήριο με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας. Το εν λόγω μέτρο αναμένεται να τεθεί άμεσα σε ισχύ, όπως υποστήριξε ο ίδιος.

Σχετικά με τους ελεγκτές, η σύμβαση που υπήρχε με την ιδιωτική εταιρία έχει σταματήσει, ήδη τον Αύγουστο δεν παρήγαγε ελεγκτικό έργο μέσα στα λεωφορεία και πλέον ο έλεγχος γίνεται μόνο από τους ελεγκτές του Οργανισμού. Κατά την χθεσινή συνεδρίαση, αποφασίστηκε δε να καταργηθεί η πρόσθετη αμοιβή που είχαν οι ελεγκτές του Οργανισμού, όταν βεβαίωναν κάποιο πρόστιμο. Επρόκειτο για μία «στρεβλή αντίληψη και νοοτροπία», όπως την χαρακτήρισε ο Σ. Παναγιωτίδης κατά την οποία για κάθε πρόστιμο που βεβαίωναν οι ελεγκτές του ΟΑΣΘ εισέπρατταν και 6 ευρώ ανά πρόστιμο.
 
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι διαγραφές προστίμων που είχαν βεβαιωθεί σε ανέργους και μάλιστα κάποιοι εξ αυτών πρόκειται να λάβουν πίσω τα χρήματα που είχαν πληρώσει. Όπως εξήγησε ο Σ. Παναγιωτίδης υπάρχουν άνεργοι που είχαν πληρώσει τα πρόστιμα που τους είχαν βεβαιωθεί και επειδή εμπίπτουν μέσα στις ημερομηνίες που έχουν τεθεί για την ακύρωση των προστίμων, στους ανέργους αυτούς θα επιστραφούν τα 60 ευρώ του προστίμου.