Στην επιστολή του, ο Γ. Ντάισελμπλουμ επισημαίνει ότι οι θεσμοί και οι ελληνικές αρχές ενημέρωσαν το όργανο για την κατάσταση στην Ελλάδα και τον σχεδιασμό για την τρίτη αξιολόγηση. Καλοσωρίστηκαν, αναφέρει, οι αναφορές από τους Θεσμούς ότι τα τεχνικά κλιμάκια έχουν ήδη αρχίσει την συλλογή στοιχείων στην Αθήνα. Χαρακτηρίζει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι το τέλος του έτους ως «ιδανικό σενάριο»

Όπως αναφέρει το enikonomia.gr, στην επιστολή Ντάισελμπλουμ γίνεται νέα αναφορά και στην υπόθεση Γεωργίου όπου σημειώνεται πως αυτή είναι «επιζήμια για την φήμη των ελληνικών στατιστικών και την εμπιστοσύνη στους ελληνικούς θεσμούς γενικότερα. Θα συνεχίσουμε, αναφέρει ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, να παρακολουθούμε στενά της υπόθεση.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόρφσκις, που τόνισε τη Δευτέρα ότι το «ιδανικό χρονοδιάγραμμα» για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης εκτείνεται μέχρι το τέλος του έτους.

«Υπάρχουν 95 προαπαιτούμενα για να ολοκληρωθούν και πολλά από αυτά στην πραγματικότητα αφορούν την εφαρμογή μέτρων που έχουν ήδη ψηφιστεί», πρόσθεσε ο Ντομπρόφσκις.

Ο Ντάισελμπλουμ αναμένεται στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα, 25 του μήνα για συναντήσεις με τον υπ. Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο, τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο, 

Υπενθυμίζεται ότι όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στόχος της κυβέρνησης είναι «να έχει υλοποιηθεί η μεγάλη πλειονότητα των προαπαιτούμενων της γ΄ αξιολόγησης έως τον Νοέμβριο», προκειμένου, όπως πρόσθεσε μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο τη Δευτέρα, να μην υπάρχει καμία αφορμή, κανένα πάτημα σε όποιον, πιθανόν στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό, θέλει να δει τη διαδικασία να καθυστερεί.