Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς ο αριθμός των 30.000 εισητηρίων είχε ξεπεραστεί από νωρίς, με αποτέλεσμα το πάρκο Γουδή να σφίζει από ανθρώπους που βρέθηκαν εκεί για να δηλώσουν την έμπρακτη υποστήριξή τους στο πρόσωπο της φυλακισμένης κοπέλας


Stelios Matsagos

Ιδιαίτερη στιγμή η σύμπραξη των Γιάννη Αγγελάκα, Θανάση Παπακωνσταντίνου,  Δημήτρη Αποστολάκη και Δημήτρη Μυστακίδη. Έπαιξαν ρεμπέτικα γιατί αυτά, όπως και η Ηριάννα, «κυνηγήθηκαν από τις δομές εξουσίας», είπε ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου.


Stelios Matsagos

Μοναδική στιγμή ήταν εμφάνιση του Manu Chao, ο οποίος είχε δηλώσει ότι «Μακάρι οι μελωδίες μας να της κάνουν συντροφιά και να της δίνουν δύναμη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.». Ο Γάλλος τραγουδιστής και μουσικός μετέφερε μήνυμα συμπαράστασης από την πατρίδα του στην Ηριάννα και ευχαρίστησε επανειλημμένα την Αθήνα.


Stelios Matsagos

Οι Σκουριές ενώθηκαν με τον αγώνα της Ηριάννας. Διαβάζοντας απο την απολογία του Μενέλαου Λουντέμη στο δικαστήριο το 1956 οτι «Χρειάστηκαν εκατομμύρια χρόνια για να γίνουν τα τέσσερα πόδια δύο. Δεν θα τα κάμω πάλι τέσσερα εγώ!»
«Ο Μενέλαος Λουντέμης είχε πει στο δικαστήριο, στην απολογία του, όταν δικαζόταν από το παρακράτος για εσχάτη προδοσία το 1956, ότι χρειάστηκαν εκατομμύρια χρόνια για τα τέσσερα πόδια να γίνουν δύο, δεν θα τα κάνω πάλι τέσσερα εγώ»

«Αγωνιζόμαστε για να μην ζήσουμε ημέρες μίας καταστροφής που δεν θα έχει γυρισμό, όπως βλέπουμε να συμβαίνει με την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό κόλπο. Ως μέρος της ποινικοποίησης του δίκαιου αγώνα μας συναγωνιστές μας προφυλακίστηκαν με ανύπαρκτα στοιχεία και για εμάς ήταν σα να μας έκλειναν όλους στη φυλακή. Με την εφεύρεση-πατέντα του DNA, όπως και στην περίπτωση της Ηριάννας, που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή ενόχων, συναγωνιστές μας βρέθηκαν στη φυλακή κι ακόμη και σήμερα ταλαιπωρούνται στα δικαστήρια. Μία ολόκληρη κοινωνία με πάνω από 450 διωκόμενους έχει βρεθεί στο εδώλιο υπερασπιζόμενη τα αυτονόητα και γιατί κάποιοι βολεύτηκαν με την κατασκευή ενόχων και τη βιομηχανία διώξεων. Ε, ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΒΟΛΕΨΟΥΜΕ. Όλους αυτούς που αντιμάχονται τις βασικές αξίες του ανθρωπισμού και την ίδια τη ζωή θα τους ξεβολέψουμε» ανέφερε εκρόσωπος των αγωνιστών κατά της εξόρυξης στις Σκουριές.

«Ο Μενέλαος Λουντέμης είχε πει στην απολογία του στο δικαστήριο το 1956, τότε που δικαζόταν από το παρακράτος για εσχάτη προδοσία, πως χρειάστηκαν “εκατομμύρια χρόνια τα τέσσερα πόδια να γίνουν δύο. “Δεν θα τα κάνω πάλι τέσσερα εγώ”» κατέληξε ο εκπρόσωπος του κινήματος από τη Χαλκιδική.

Υπενθυμίζεται ότι η Ηριάννα Β. Λ. καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, αλλά και για οπλοκατοχή, με μόνο στοιχείο ένα αμφιλεγόμενο, μερικό δείγμα DNA, χωρίς την ύπαρξη μαρτύρων και λοιπών επιβαρυντικών στοιχείων. Στο πλευρό της έχουν ταχθεί εκατοντάδες δημόσια πρόσωπα, ζητώντας την άμεση αποφυλάκιση και την αθώωση της, καθώς και πάνω από 170 άνθρωποι της επιστήμης που τονίζουν πως η μερική ταυτοποίηση των δύο δειγμάτων δε θα μπορούσε να αποτελέσει αυτοτελές τεκμήριο της ενοχής της.

Σε πρόσφυγες και κρατούμενους μέρος των εσόδων


Σε ανάρτηση τους στο facebook, η Ηριάννα και η οικογένεια της καθώς και οι φίλοι της ευχαρίστησαν όσους παραβρέθηκαν στη συναυλία οικονομικής ενίσχυσης και στάθηκαν στο πλευρό της, ενώ τόνισαν πως μέρος των εσόδων πρόκειται να δοθεί για τη στήριξη προσφύγων και κρατούμένων. 
 
«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το μέρος των εσόδων που υπερκαλύπτει τα έξοδα της Ηριάννας θα δοθεί για τη στήριξη προσφύγων και κρατουμένων. Ο δικαστικός αγώνας της Ηριάννας είναι ένας μαραθώνιος που ακόμη έχει πολύ δρόμο και περιλαμβάνει εκτός από τα προφανή έξοδα, εξειδικευμένες πραγματογνωμοσύνες και μια διαρκή οικονομική αιμοραγία για το περιβάλλον της» αναφέρει η ανάρτηση.