Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ τη Δευτέρα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος σημείωσε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2015 ήταν μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδος για την Ελλάδα «γιατί μετά τη βελτίωση της οικονομίας το 2014, όλα επιδεινώθηκαν στις αρχές του 2015».
 
«Τώρα είναι μια εντελώς διαφορετική περίοδος. Εργαζόμαστε εποικοδομητικά με την ελληνική κυβέρνηση, η οικονομία ανεβαίνει πάλι, η εμπιστοσύνη επιστρέφει και τα πράγματα φαίνονται καλύτερα» ανέφερε μεταξύ άλλων.
 
Δήλωσε ότι πλέον όλοι είναι επικεντρωμένοι στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η οποία όπως επανέλαβε, θα πρέπει αν τελειώσει στο τέλος του έτους.  Όπως είπε, «και ο Πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος ότι θέλει να την τελειώσει μέχρι το τέλος της χρονιάς» και πρόσθεσε ότι «τώρα τα συμφέροντα όλων μας είναι ευθυγραμμισμένα. Έχουμε όλοι το ίδιο συμφέρον. Ας τελειώσουμε αυτή τη φάση μέχρι το τέλος της χρονιάς και στην αρχή της επόμενης θα αρχίσουμε να δουλεύουμε για την τελική έξοδο τον Αύγουστο». 
 
Τέλος επεσήμανε ότι στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης «δεν θα χρειαστούν μεγάλα νομοθετικά πακέτα», καθώς «περισσότερο έχουμε να κάνουμε με εφαρμογή και δρομολόγηση θεμάτων. Άρα θα έλεγα ότι τα περισσότερα θέματα είναι περισσότερο πρακτικής φύσεως και λιγότερο πολιτικής ή ιδεολογικής».