Μιλώντας στους δημοσιογράφους την Πέμπτη, ο Μάρεϊ δεν επεκτάθηκε περισσότερο στο θέμα, επαναλαμβάνοντας τη δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, ο οποίος χαρακτήρισε εποικοδομητική την πρόταση της ΕΚΤ για τα stress tests των ελληνικών τραπεζών.
 
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ δεν αποδέχθηκε ότι το Ταμείο αναγκάστηκε να προχωρήσει σε συμβιβασμό με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), εγκαταλείποντας το αίτημα που είχε θέσει για τη διενέργεια AQR (αξιολόγηση ποιότητας ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών) παράλληλα με την προγραμματισμένη άσκηση προσομοίωσης σε ακραίες συνθήκες (stress tests). Όπως ανέφερε ο ίδιος, το ΔΝΤ συμμερίζεται την πρόταση της ΕΚΤ την οποία θεωρεί ιδιαιτέρως εποικοδομητική.
 
Την επίσπευση των κεφαλαιακών ελέγχων των ελληνικών τραπεζών, πριν τελειώσει το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018, προανήγγειλαν με δηλώσεις τους τη Δευτέρα τόσο ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι όσο και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ. 
 
Επίσης ο Μάρεϊ επεσήμανε ότι δεν υπάρχει καμία διαφωνία με την ελληνική κυβέρνηση, με την οποία το Ταμείο, όπως είπε, συνεργάζεται αρμονικά.
Καταλήγοντας, ανέφερε ότι το Ταμείο δεσμεύεται πλήρως στο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ επιβεβαίωσε πως η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ θα έχει συναντήσεις με Έλληνες τραπεζίτες στο Λονδίνο.