Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Β. Χόγιερ, ο Κ. Μητσοτάκης στάθηκε και πάλι στην προσέλκυση ιδιωτών επενδυτών και ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του θα εξασφαλίσει τη σταθερότητα που αναζητούν οι επενδυτές, όταν κερδίσει τις εκλογές. «Η αναπτυξιακή μας ατζέντα, η αναπτυξιακή μας στρατηγική είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις δικές σας προτεραιότητες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ξέρουμε τι να κάνουμε για τους ιδιώτες»

Παράλληλα, διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της ΕΤΕπ, πως το κόμμα του θα κάνει ό,τι χρειαστεί για την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, όπως η μείωση της φορολογίας και η δημιουργία φιλικού περιβάλλοντος προς τους ιδιώτες.

«Η Ελλάδα πρέπει να πραγματοποιήσει ένα κβαντικό άλμα στην προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε από τη δική μας πλευρά. Να μειώσουμε την κανονιστική επιβάρυνση, να μειώσουμε τους φόρους, να καταστήσουμε την Ελλάδα ένα ελκυστικό περιβάλλον για ξένες επενδύσεις. Οι δουλειές απαιτούν επενδύσεις. Και οι επενδύσεις απαιτούν χρηματοδότηση και ένα φιλικό περιβάλλον. Ακριβώς σε αυτό έχουμε εστιάσει. Παρότι είμαστε στην αντιπολίτευση, πάντοτε ενθαρρύνουμε τους ξένους να έρθουν και να επενδύσουν στην Ελλάδα».

Τέλος, δεσμεύτηκε πως θα μπορέσει να εξασφαλίσει την απαραίτητη μακροπρόθεσμη σταθερότητα., που αναζητούν οι σημαντικοί επενδυτές, που έχουν πρόσβαση στα κεφάλαιά της. «Η πραγματική οικονομία και η συνεισφορά της στο Α.Ε.Π. είναι αυτό που πραγματικά μετράει για εμάς. Και αυτό απαιτεί ένα κανονιστικό πλαίσιο, ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα είναι φιλικό προς τις επενδύσεις. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για κάθε πρωτοβουλία που λαμβάνεται προς αυτή την κατεύθυνση».