Στο σχέδιο νόμου του υπουργείου ενσωματώθηκε και η τροπολογία με την οποία η Ειδική Γραμματεία του ΣΔΟΕ μπαίνει στη μάχη κατά των παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας. Η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου εξήγησε ότι «με την παρούσα τροπολογία και σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας, δίνουμε ένα επιπλέον όπλο στην ελεγκτική υπηρεσία του υπουργείου μας, καθιστώντας την συναρμόδια, όχι μόνο για την παρεμπίπτουσα διαπίστωση παράβασης της εργατικής νομοθεσίας, αλλά και για την αυτοτελή διενέργεια ελέγχων με τον ίδιο στόχο».
 
Η ίδια πρόσθεσε πως εκτιμά ότι τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης ρύθμισης θα είναι ιδιαίτερα θετικά στον αγώνα της κυβέρνησης ενάντια στην παράνομη εργασία και στην προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος, γενικότερα.
 
Η υφυπουργός Οικονομικών απέσυρε, από κατατεθείσα τροπολογία, διάταξη για τις αποδοχές των μελών των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ και ανακοίνωσε ότι η εν λόγω διάταξη θα περιληφθεί σε άλλο νομοσχέδιο. Από την Ολομέλεια ψηφίστηκαν πάντως οι άλλες διατάξεις της τροπολογίας, με σημαντικότερη εκείνη που επεκτείνει το πεδίο εφαρμογής ευνοϊκών ρυθμίσεων για τους συνεπείς δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.