Μετά τη λήξη της 2ης Υπουργικής Συνάντησης Ελλάδας-Αλβανίας-Βουλγαρίας-ΠΓΔΜ, που διεξήχθη την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, ο Ντιμιτρόφ απέφυγε να σχολιάσει το αν θα υπάρξει άμεση λύση στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και αρκέστηκε να δηλώσει πως «θα κάνουμε ότι καλύτερο προκειμένου να το λύσουμε». Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν γίνεται να αλλάξει η ιστορία, αλλά οι ίδιοι μπορούν να επηρεάσουν το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον.

«Σήμερα θέλω να μείνω στη “μεγάλη εικόνα”. Προκειμένου να λύσουμε το ζήτημα της ονομασίας -και φυσικά θα κάνουμε ό,τι καλύτερο προκειμένου να το λύσουμε- είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε ένα θετικό πλαίσιο και να βγούμε απ' αυτά τα αυλάκια της Ιστορίας, καθώς δεν μπορούμε να αλλάξουμε την Ιστορία μας, αλλά μπορούμε να επηρεάσουμε το μέλλον μας κι αυτό το μέλλον θα είναι κοινό και ευρωπαϊκό. Και είναι σημαντικό να επενδύσουμε σ' αυτή την κατεύθυνση. Και αν υπάρχει ένα εθνικό συμφέρον σε όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των δικών μας χωρών, είναι πώς να κάνουμε το καλύτερο για τη μελλοντική ζωή των πολιτών μας. Είμαστε στον σωστό δρόμο».

Τέλος, χαρακτήρισε θετική τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά. «Αναγνωρίσαμε ότι υπάρχει το ζήτημα της ονομασίας που χωρίζει τις δυο χώρες» και «προκειμένου να βοηθήσουμε στην επίλυση αυτού του προβλήματος επικεντρωθήκαμε σε εκείνες τις περιοχές που μπορούμε να σημειώσουμε πρόοδο, και αυτό με τη σειρά του θα συμβάλλει στην επίλυση του ζητήματος που μας χωρίζει».