Όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, Η Μέι μίλησε ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων, με την ευκαιρία της επανέναρξης των εργασιών της και υποστήριξε πως «οι φίλοι μας της ΕΕ» θα πρέπει να δείξουν ευελιξία και να εγκρίνουν την έναρξη της δεύτερης φάσης των διαπραγματεύσεων.

«Ελπίζουμε πως θα υπάρξει ευελιξία στις διαπραγματεύσεις και όχι μόνο από την πλευρά μας αλλά και από τους φίλους μας, τα επτά έθνη της ΕΕ. Πλέον κοιτάμε το επόμενο στάδιο και η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο τους. Ωστόσο, είμαι αισιόδοξη πως στο τέλος θα λάβουμε θετική απάντηση», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μέι.

Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Μέι βρίσκεται αντιμέτωπη με προκλήσεις και στο εσωτερικό του κόμματος της. Συγκεκριμένα, αρκετοί από τους βουλευτές των Συντηρητικών την αμφισβητούν.

Η Μέι άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του υπουργού Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, που είναι από αυτούς που την αμφισβητούν ανοικτά. Ερωτηθείσα σχετικά με τον Τζόνσον δήλωσε ότι «είμαι η πρωθυπουργός, μέρος της δουλειάς μου είναι να εξασφαλίζω πως πάντα έχω τους καλύτερους ανθρώπους στην κυβέρνησή μου, πως αξιοποιώ με τον καλύτερο τρόπο τον πλούτο του ταλέντου που είναι διαθέσιμο σε εμένα στο κόμμα».