Σύμφωνα με την έκθεση η ανάπτυξη για φέτος θα αγγίξει το 1,8% ενώ για το 2018 θα φτάσει στο 2,6%. Επιπλέον, για φέτος  ο πληθωρισμός αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,2% και για του χρόνου στο 1,3% ενώ η ανεργία είναι το μοναδικό μέγεθος για το οποίο η πρόβλεψη είναι χειρότερη σε σχέση με αυτή της ελληνικής κυβέρνησης.
 
Βάσει των στοιχείων, η ανεργία αναμένεται να διαμορφωθεί στο 22,3% παρά το γεγονός ότι για το τελευταίο τρίμηνο του έτους προβλέπεται ανάπτυξη της τάξεως του 3,7% ενώ για το 2018 η ανεργία εκτιμάται ότι θα περιοριστεί στο 20,7% όταν η ελληνική κυβέρνηση κατεβάζει τον πήχη κάτω από το 20%.
 
Συγκεκριμένα, η Ελλάδα σύμφωνα με τον πίνακα του ΔΝΤ έχει υποστεί τη μεγαλύτερη μείωση προσδοκιών για την πορεία του ΑΕΠ την περίοδο 2015 – 2018 σε σχέση με όλα τα κράτη. Η σταθερότητα του ΑΕΠ σε σχέση με όσα είχαν αρχικά προβλεφθεί ξεπερνά το 1,5%, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Capital.
 
Αύριο αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα δύο ακόμα εκθέσεις αναφορικά με τα δημόσια οικονομικά και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, ενώ επίσης αύριο αναχωρεί για να λάβει μέρος στις εργασίες της συνόδου και ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος.
 

Συνάντηση Τσακαλώτου – Λαγκάρντ
 

Τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, θα συναντήσει το ερχόμενο Σάββατο στην Ουάσινγκτον εν όψει της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Χουλιαράκη.
 
Η συνάντηση που είναι προγραμματισμένη για τις 14 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί εννέα ημέρες πριν από την άφιξη στην Ελλάδα των κλιμακίων των θεσμών για την γ' αξιολόγηση, στην οποία ο ρόλος του Ταμείου αναμένεται να είναι καθοριστικός.