Την Τρίτη ο Γιώργος Καμίνης κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, αναφερόμενος στην απουσία της συνυποψήφιας του Φώφης Γεννηματά από την ψηφοφορία στη Βουλή, τη χαρακτήρισε «προσχηματική» και ότι αποτελεί «φυγομαχία»..

Άμεση ήταν η απάντηση της Φ. Γεννηματά, που τόνισε ότι δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία να απαντά σε προκλήσεις και μικρότητες. «Είναι επιλογή μου και απόφασή μου, να πράξω ότι είναι αναγκαίο για να κρατηθεί ψηλά το επίπεδο της προεκλογικής περιόδου. Γι’ αυτό και δεν θα απαντώ σε κάθε είδους προκλήσεις και μικρότητες, που αποσκοπούν μόνο σε προσωπική προβολή. Ψυχραιμία και μέτρο. Οι προοδευτικοί πολίτες απαιτούν από εμάς να διαφυλάξουμε την ενότητα της παράταξης».

«Έπεσα από τα σύννεφα με τον Καμίνη»

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου, δήλωσε στον «Real fm» ότι έπεσε από τα σύννεφα με τη στάση του Γ. Καμίνη που δεν απάντησε σε τηλεφώνημα της Φ. Γεννηματά για να ξεδιαλύνει τα πράγματα.

«Τον Γιώργο Καμίνη τον εκτιμώ απεριόριστα, αλλά χθες έπεσα από τα σύννεφα. Δεν σηκώνει το τηλέφωνο να πάρει την Γεννηματά ή εμένα, να ρωτήσει, αλλά όπως παραδέχτηκε, μιλάει στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Φτάνει η είδηση εδώ στην Ελλάδα, τον παίρνει η πρόεδρος τηλέφωνο για να τον ρωτήσει αν είναι αλήθεια. Εκείνος βλέπει το όνομα και δεν σηκώνει το τηλέφωνο. Δίπλα του είναι ένας δήμαρχος και ένας περιφερειάρχης και του λένε “γιατί δεν σηκώνεις το τηλέφωνο, δεν θα απαντήσεις;”. “Αργότερα” απάντησε.Το έντιμο θα ήταν να σηκώσει το τηλέφωνο και να πάρει τη Γεννηματά ή εμένα και να ρωτήσει “γιατί δεν ήμασταν στη Βουλή” και όχι να λέει ό,τι θέλει».