Στο βίντεο που έχει κάνει το γύρω του διαδικτύου, εμφανίζεται ένας μεθυσμένος άντρας στο βαγόνι ενός τρένου, να αποκαλεί «νέγρους» μία παρέα νεαρών αφροαμερικανών. Όταν το τρένο έφτασε στην επόμενη στάση, η Princess Nokia μπήκε στο πλάνο και φώναξε στον μεθυσμένο άντρα «εξαφανίσου», λίγο πριν του πετάξει το περιεχόμενο ενός χάρτινου μπολ, μία καυτή σούπα, όπως δήλωσε η ίδια.

Όταν ο ρατσιστής επιχείρησε να επιστρέψει πίσω στο βαγόνι, οι επιβάτες, συμπεριλαμβανομένης και της τραγουδίστριας, τον έσπρωξαν έξω και τον κλώτσησαν.


Η Princess Nokia, κατά κόσμον Destiny Frasqueri, από το ξεκίνημα της καριέρας της έχει επιχειρήσει να σταθεί απέναντι από τον σεξισμό και τον ρατσισμό, όχι μόνο μέσα από τα τραγούδια της, αλλά και από τις συναυλίες της. Μάλιστα, όπως αναφέρει το διαδικτυακό περιοδικό Dazeddigital, στις εμφανίσεις συνηθίζει να απαιτεί από τους άντρες να στέκονται στο πίσω μέρος του πλήθους, καθώς πιστεύει πως «οι γυναίκες θα πρέπει να καταλαμβάνουν το χώρο με τον τρόπο που το κάνουν οι άντρες».

Μετά το περιστατικό και τη δημοσιοποίηση του βίντεο, η ίδια επιβεβαίωσε το γεγονός με συνεχόμενες αναρτήσεις της στο twitter, αναφέροντας πως «γίνομαι μάρτυρας κραυγαλέου ρατσισμού συνεχώς και δημοσίως, και είναι αποκαρδιωτικό να βλέπω τόσο ανεξέλγκτο μίσος και φανατισμό» έγραψε σε μία ανάρτησή της, για να συμπληρώσει πως «είναι μεγάλο ρίσκο να προσπαθείς να σταθείς απέναντι στο ρατσισμό και τον φανατισμό. Θέτοντας τον εαυτό σου σε πιθανούς κινδύνους είναι τρομακτικό για όλους, ειδικά για μία νεαρή γυναίκα».

Τέλος, έκλεισε τον κύκλο των αναρτήσεών της με δύο φωτογραφίες από το κίνημα των Μαύρων Πανθήρων, της οργάνωσης για τα δικαιώματα των Αφροαμερικάνων το 1960, αναφέροντας «Σήμερα, αύριο και για πάντα».