Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, Η Λαγκάρντ εξήρε την προσπάθεια που έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω ως προς την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας που έχουν συμφωνηθεί.

Υποστήριξε πως το Ταμείο δεν εγείρει νέες αξιώσεις από την Αθήνα και επισήαμνε ότι επιμένει στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, για το οποίο συνεχίζει τη συζήτηση με την Ευρώπη και την Ελλάδα. Αναφερόμενη στη σχεδιαζόμενη μετεξέλιξη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, η Λαγκάρντ είπε ότι η συνεργασία του με το ΔΝΤ θα συνεχισθεί.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη το ΔΝΤ προχώρησε σε διευκρινήσεις αναφορικά με τα οικονομικά στοιχεία που παρουσίασε την Τετάρτη με την ετήσια Έκθεσή του για την Ελλάδα (World Economic Outlook). Τόνισε πως η απόκλιση που διαπιστώθηκε στις προβλέψεις του (2,2%) και των αντίστοιχων στόχων (3,5%) δεν αναμένεται να αντιμετωπιστεί με νέα μέτρα, αλλά θα πρέπει να απαντηθεί από τους Ευρωπαίους.