Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, η επίθεση που δέχθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης άνθρωποι της ΠΕΝΕΝ που κολλούσαν αφίσες για την επικείμενη εκδήλωση της ΠΕΝΕΝ για την Οκτωβριανή Επανάσταση, δέχθηκαν επίθεση από οργανωμένη ομάδα 10 – 12 ατόμων που αποδείχθηκε πως ήταν τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Όταν οι άνθρωποι της ΠΕΝΕΝ αρνήθηκαν να σταματήσουν την αφισοκόλληση, οι χρυσαυγίτες τους επιτέθηκαν, χτυπώντας τον έναν στα πλευρά και στο στομάχι. Η ΠΕΝΕΝ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία από το κέντρο του Πειραιά, όπου εικονίζονται οι αφίσες της συγκεκριμένης εκδήλωσης να έχουν βαφτεί με κόκκινο σπρέι, με το όνομα και το σύμβολο της εγκληματικής οργάνωσης.

Παράλληλα, την Τετάρτη το πρωί ο Πυρήνας της οργάνωσης στον Πειραιά επιβεβαίωσε με ανάρτηση στον ιστότοπό του την εξόρμησή του το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή του Πειραιά, γράφοντας ότι «την Τρίτη, 10 Οκτωβρίου, μετά την καθιερωμένη λειτουργία των γραφείων μας, κλιμάκιο της νεολαίας της Τ.Ο. Πειραιώς πραγματοποίησε ακτιβιστική δράση στην περιοχή της Δραπετσώνας και στο στάδιο Καραϊσκάκη κατά την εξέλιξη του αγώνα της Εθνικής μας ομάδας. Η πολιτική δράση και ο ακτιβισμός είναι το ισχυρότερο όπλο μας!».

«Η νεοναζιστική Χρυσαυγίτικη συμμορία εξακολουθεί να δρα ανενόχλητη και με τα τάγματα εφόδου οργανώνει επιχειρήσεις και επιθέσεις ενάντια στο εργατικό αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα, ενάντια στους μετανάστες», αναφέρει η ΠΕΝΕΝ, ενώ ανακοίνωση εξέδωσαν και τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, καλώντας «τα σωματεία, τους εργαζόμενους, να καταδικάσουν τις δολοφονικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής».