Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δέχτηκε την Πέμπτη δολοφονική επίθεση στο γραφείο του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άγνωστοι που προσποιήθηκαν τους πελάτες μπήκαν στο γραφείο του και τον πυροβόλησαν, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Ασχολούνταν με υποθέσεις οικονομικού ενδιαφέροντος, όπως οι δικογραφίες για τα εξοπλιστικά προγράμματα όπου εκπροσωπούσε τον επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκο, με την υπόθεση των εταιριών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας Energa-Hellas Power, με τα αποκαλούμενα «στημένα ματς στο ποδόσφαιρο».

Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ανακοίνωσε πως οι δικηγόροι θα απέχουν μέχρι τις 20 Οκτωβρίου από τα καθήκοντα τους. «Ως ελάχιστη ένδειξη πένθους για την αποτρόπαιη δολοφονία του  αγαπημένου συναδέλφου μας Μιχάλη Ε. Ζαφειρόπουλου αλλά και ως ελάχιστη αντίδραση κατά της τυφλής δολοφονικής βίας στους ασκούντες το δικηγορικό λειτούργημα απέχουμε των καθηκόντων μας από αύριο Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 20 Οκτωβρίου. Θεωρούμε αυτονόητη τη συμπαράσταση του δικαστικού σώματος και των δικαστικών υπαλλήλων».