«Θεωρούμε ότι η προσέγγιση της Uber προδίδει μια έλλειψη εταιρικής υπευθυνότητας σχετικά με έναν αριθμό ζητημάτων που ενδεχομένως έχουν επιπτώσεις στη δημόσια ασφάλεια», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ρυθμιστική αρχή μεταφορών του Λονδίνου ένα μήνα πριν, αιφνιδιάζοντας την Uber, λέγοντας ότι δεν θα ανανεώσει την άδειά της μετά τα τέλη Σεπτεμβρίου. Η TfL επικαλέστηκε την προσέγγιση της εταιρίας στον τρόπο καταγγελίας σοβαρών ποινικών αδικημάτων και διενέργειας ελέγχων στο ποινικό μητρώο των οδηγών.
 
Uber προσέφυγε την Παρασκευή σε δικαστήριο της βρετανικής πρωτεύουσας προκειμένου να ανατρέψει την απόφαση της ρυθμιστικής Αρχής μεταφορών του Λονδίνου που της αφαίρεσε την άδεια να λειτουργεί σε μια από τις βασικότερες αγορές της. Το έγγραφο που κατέθεσε η εταιρία είναι μια σύντομη γνωστοποίηση της πρόθεσής της να προσφύγει στη δικαιοσύνη.
 
Η Uber, που επικρίθηκε από τον δήμαρχο του Λονδίνου Σαντίκ Καν ότι απασχολεί ένα «στρατό δικηγόρων», δήλωσε ότι ελπίζει να συνεχίσει να μιλά στην TfL προκειμένου να βρεθεί μια λύση. «Ενώ σήμερα καταθέσαμε την προσφυγή μας προκειμένου οι Λονδρέζοι να μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή μας, ελπίζουμε να συνεχίσουμε να έχουμε εποικοδομητικές συζητήσεις με την TfL», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Uber. «Όπως έχει δηλώσει ο νέος μας διευθύνων σύμβουλος, είμαστε αποφασισμένος να κάνουμε τα πράγματα σωστά».
 
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η προσφυγή που κατατέθηκε σήμερα στο δικαστήριο του Γουεστμίνστερ είναι το πρώτο βήμα σε μια νομική διαδικασία που μπορεί να πάρει μήνες, ακόμη και χρόνια, για να ολοκληρωθεί. Οι 40.000 οδηγοί της Uber στη βρετανική πρωτεύουσα θα μπορούν να συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία προσφυγής.

 

Αντιδράσεις κατά της απαγόρευσης

 
Υπενθυμίζεται ότι περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει ηλεκτρονικά την αίτηση διαμαρτυρίας κατά της απαγόρευσης για την Uber να λειτουργεί στο Λονδίνο. Η αίτηση αναρτήθηκε λίγες μέρες μετά την απόφαση στην ιστοσελίδα της change.org και ζητεί από την Υπηρεσία Μεταφορών του Λονδίνου (TfL) να ανακαλέσει την απόφασή της.