Μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής της ΝΔ, ανέφερε πως το κόμμα έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για τον εξορθολογισμό του Δημοσίου μέσα από συγχώνευση ή κατάργηση δομών όπου αυτό απαιτείται με ταυτόχρονη απλοποίηση των διαδικασιών. 
 
«Είναι επιτακτική η ανάγκη να τοποθετηθεί εξειδικευμένο προσωπικό σε υπηρεσίες όπου αυτό απαιτείται, να υπάρξει αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού για να είναι ξεκάθαρο το πλαίσιο της λειτουργίας τού κάθε φορέα» είπε χαρακτηριστικά.

 

«Οι δημόσιες υπηρεσίες δε χρειάζεται να έχουν δημόσιες υποδομές»
 

Ο ίδιος έκανε μάλιστα λόγο για σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, η οποία μπορεί να «αναβαθμίσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών».
 
«Οι δημόσιες υπηρεσίες δεν σημαίνει ότι μπορούν να προσφέρονται μόνο από δημόσιες δομές. Υπάρχουν υπηρεσίες προς τον πολίτη τις οποίες μπορεί να παράσχει και ο ιδιωτικός τομέας με ανάλογα ή και καλύτερα αποτελέσματα» ανέφερε.
 
Σχετικά με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την έξοδο από τα μνημόνια, ο Γ. Γεωργαντάς «τα στοιχεία για την ανάπτυξη του 2017 όπως πλέον έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται δεν εμπνέουν καμιά αισιοδοξία ότι θα υπάρξει ουσιαστική έξοδος από τα μνημόνια έτσι όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν επιτυγχάνεται ουσιαστική ανάπτυξη αλλά μονάχα υπερφορολόγηση των πολιτών.