Μιλώντας στο Spiegel, o Μακρόν δήλωσε ότι «δε νομίζω ότι ένας ενδεχόμενος συνασπισμός “Τζαμάικα” στη Γερμανία θα εμποδίσει το ευρωπαϊκό μου σχέδιο. Τόσο στους Πράσινους (Die Gruenen) όσο και στους Φιλελεύθερους (FDP) η υποστήριξη της Ευρώπης είναι στο DNA του κόμματός τους, επομένως ελπίζω».
 
Αναφορικά με την άνοδο της ακροδεξιάς (AfD) στην Γερμανία απάντησε πως πρόκειται απλώς για αντίδραση των ψηφοφόρων, κάτι το οποίο είπε και στην καγκελάριο Μέρκελ. Τόνισε όμως πως «θα πρέπει να ξεκινήσει αγώνας κατά του AfD, δεν επιτρέπεται να είναι κανείς διστακτικός απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους. Η μοναδική απάντηση είναι το θάρρος».
 
Ο ίδιος αποκάλυψε πως τον λόγο που εκφώνησε για την Ευρώπη στη Σορβόνη στις 26 Σεπεμβρίου, μόλις δύο μέρες δηλαδή μετά τις γερμανικές εκλογές, τον είχε συμφωνήσει λεπτομερώς με την καγκελάρο Μέρκελ.
 
«Μίλησα μαζί της τόσο στο τέλος της προεκλογικής περιόδου όσο και το βράδυ των εκλογών. Μάλιστα έλαβε και το κείμενο του λόγου μου προηγουμένως. Ήθελα να αποφύγω συζητήσεις στην Γερμανία οι οποίες θα είχαν αναγκάσει την καγκελάριο να πάρει αποστάσεις από το λόγο μου», διευκρίνισε.