«Η Ελλάδα αποτελεί πόλο σταθερότητας και ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή», δήλωσε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι «η χώρα ανακτά ρόλο κλειδί στις ευρωπαϊκές και περιφερειακές εξελίξεις και βαδίζει με σταθερά βήματα σε τροχιά ανάπτυξης, αφήνοντας πίσω μια σκληρή περίοδο που της κόστισε σε πολλούς τομείς, πέραν αυτού της οικονομίας» δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός μιλώντας στην εφημερίδα Greek News.
 
Σχετικά με τις σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει «η αυξανόμενη δυναμική της σχέσης στρατηγικού χαρακτήρα που έχουμε με της ΗΠΑ – ειδικά στην οικονομία, την ενέργεια και την άμυνα/ασφάλεια – έχει καθοριστική σημασία. Με τον Πρόεδρο Τράμπ, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε όλα αυτά τα ζητήματα».
 

«Ενδιαφέρον από την αμερικανική πλευρά για να επιταχυνθεί η ανάκαμψη» 
 

Αναφορικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο πρωθυπουργός περιέγραψε την Ελλάδα ως χώρα που γίνεται συνώνυμο της αποφασιστικότητας και της σκληρής δουλειάς, που ξεπερνά τις δυσκολίες και βρίσκεται ξανά στη θέση που αρμόζει στον λαό και την ιστορία της, ενώ τονίζει ότι όποιος εμπιστευτεί την Ελλάδα σήμερα μπορεί μονάχα να κερδίσει.
 
«Και αυτό νομίζω, είναι κάτι που αναγνωρίζει η ηγεσία των ΗΠΑ και για το λόγο αυτό, υπάρχει το αυξημένο ενδιαφέρον από αμερικανικής πλευράς, ώστε να επιταχυνθεί περαιτέρω η πορεία ανάκαμψης της χώρας μας. Ο πρόεδρος Τράμπ έχει μακρά πορεία στον χώρο των επιχειρήσεων. Γνωρίζει πότε μια επένδυση μπορεί να είναι επωφελής και πότε όχι. Βλέποντας κάποιος την Ελλάδα σήμερα, νομίζω ότι μπορεί εύκολα να διαγνώσει ότι ανοίγονται μεγάλες επενδυτικές δυνατότητες στους κρίσιμους τομείς της οικονομίας» συμπληρώνει.