Σύμφωνα με πληροφορίες της Telegraph, η Μέι πιέζει για να ξεκολλήσουν οι διαπραγματεύσεις της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ και έχει επικοινωνήσει με την Άνγκελα Μέρκελ προκειμένου να μεσολαβήσει. Την προηγούμενη εβδομάδα οι Γιουνκέρ και Μπαρνιέ έκαναν λόγο για τέλμα στις διαπραγματεύσεις και τόνισαν πως οι εξελίξεις θα δρομολογηθούν τον Μάρτιο του 2019, όπως έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την έξοδο της Βρετανίας από την Ένωση, Μισέλ Μπαρνιέ, δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν κινούνται με ικανοποιητική ταχύτητα, αν και υπάρχει η προοπτική επιτάχυνσης το επόμενο χρονικό διάστημα και στάθηκε στην πολιτική βούληση.

«Η αποφασιστική πρόοδος τους ερχόμενους μήνες είναι εφικτή και εξαρτάται από την ύπαρξη πολιτικής βούλησης. Παραμένω πεπεισμένος ότι, εάν υπάρξει πολιτική βούληση, μπορούν να γίνουν αποφασιστικά βήματα τους προσεχείς δύο μήνες. Αυτήν την εβδομάδα, εργασθήκαμε σε εποικοδομητικό πνεύμα, διευκρινίσαμε ορισμένα σημεία, ωστόσο δεν κάναμε μεγάλα βήματα προς τα εμπρός», ανέφερε χρακτηριστικά και πρόσθεσε πως περισσότερες αποφάσεις θα υπάρξουν στη Σύνοδο Κορυφής στις 19 και 20 Οκτωβρίου.

Η Τερέζα Μέι δήλωσε προ ημερών πως η Βρετανία επιδιώκει να τρέξει τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο από την ΕΕ και τόισε πως η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της ΕΕ. «Ελπίζουμε πως θα υπάρξει ευελιξία στις διαπραγματεύσεις και όχι μόνο από την πλευρά μας αλλά και από τους φίλους μας, τα επτά έθνη της ΕΕ. Πλέον κοιτάμε το επόμενο στάδιο και η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο τους. Ωστόσο, είμαι αισιόδοξη πως στο τέλος θα λάβουμε θετική απάντηση», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.