Το απόγευμα της Δευτέρας περίπου 50 μέλη φοιτητικών συλλόγων ζήτησαν να τους επιτραπεί η είσοδος στην αίθουσα της συνεδρίασης καθώς και η συμμετοχή στη διαδικασία.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, όταν το αίτημά τους απορρίφθηκε κατέβηκαν στο ισόγειο, γνωστοποιώντας την πρόθεσή τους να παραμείνουν στο κτήριο μέχρι να γίνει αποδεκτή η πρότασή τους για ανοιχτή συνεδρίαση της Συγκλήτου, προκειμένου να καταθέσουν την αντίθεσή τους στην εφαρμογή του νέου νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
 
Μετά από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Συγκλήτου, όπως καταγγέλλουν πέντε μέλη του πρυτανικού συμβουλίου και τρεις πρόεδροι Τμημάτων, κατέβηκαν στο ισόγειο της Πρυτανείας και οι φοιτητές επανέλαβαν το αίτημα για ανοιχτή συνεδρίαση της Συγκλήτου, ζητώντας δέσμευση για ικανοποίηση του αιτήματος.
 
«Μας κλείδωσαν στο ισόγειο του κτηρίου διοίκησης και δεν μας άφηναν να πάμε ούτε έξω, ούτε επάνω. Μας καταλόγιζαν την εφαρμογή του νόμου Γαβρόγλου. Εμείς τους εξηγήσαμε ότι και να θέλαμε δεν θα μπορούσαμε να υποσχεθούμε ότι θα γίνει αποδεκτό το αίτημά τους για ανοιχτή συνεδρίαση, όταν αυτοί δεν μπορούν να υποσχεθούν ότι δεν θα κλειδώσουν τα μέλη της Συγκλήτου, όπως έκαναν με εμάς», δήλωσαν στο ΑΜΠΕ.
 
Τελικά, οι φοιτητές, οι οποίοι διαβεβαίωσαν πως κανένας εργαζόμενος δεν παρεμποδίστηκε να φύγει, αποχώρησαν τονίζοντας ότι θα επιμείνουν στο αίτημα για ανοιχτή συνεδρίαση της Συγκλήτου.