Η απελευθέρωση της πλατείας Αλ Ναΐμ, που στα αραβικά σημαίνει «Παράδεισος», έγινε μετά από μάχη που ξεκίνησε την Κυριακή. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι οι τζιχαντιστές είχαν αποσυρθεί από αυτήν την πλατεία εδώ και δύο εβδομάδες αλλά οι SDF δεν κατάφερναν να την θέσουν υπό τον έλεγχό τους επειδή η περιοχή ήταν παγιδευμένη με εκρηκτικά. Η ανακατάληψη είναι κυρίως συμβολική για τις SDF και για τους κατοίκους, αφού η πλατεία έχει συνδεθεί με τις ωμότητες που διέπραξε το «ΙΚ» στη Ράκα.

 
Σημειώνεται ότι οι μάχες συνεχίζονται κοντά στο στάδιο και το νοσοκομείο της πόλης. Σύμφωνα με τις SDF 25 τζιχαντιστές παραδόθηκαν ενώ αποτράπηκαν δύο επιθέσεις αυτοκτονίας. Στη Ράκα εκτιμάται ότι έχουν απομείνει περίπου 300 μαχητές του «ΙΚ».

Όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, ο κυβερνητικός στρατός κατέλαβε το αεροδρόμιο, τις εγκαταστάσεις άντλησης πετρελαίου, τη στρατηγικής σημασίας στρατιωτική βάση Κ1, καθώς και την περιοχή Taza Khormatu στα νοτιοανατολικά της πόλης Κιρκούκ. Η εισβολή του στρατού στην πόλη οδήγησε χιλιάδες κατοίκους, στη συντριπτική τους πλειοψηφία Κούρδους, αλλά και μαχητές Πεσμεργκά, να την εγκαταλείψουν, προκειμένου να αποφύγουν τα αντίποινα των κυβερνητικών δυνάμεων μετά την επανάστασή τους.