Υποστήριξε ότι θα τους δοθεί η ευκαιρία για να συνεισφέρουν μέσα από τις τάξεις της ΝΔ στην προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας και τόνισε πως όσοι περάσουν από τη διαδικασία της αξιολόγησης θα εκπλαγούν ευχάριστα.

«Αν δύο λέξεις συμβολίζουν τη φιλοσοφία του Μητρώου, αυτές είναι οι λέξεις ευκαιρίες και αξιολόγηση. Ευκαιρίες να μπορείτε να συνεισφέρετε σε μία μεγάλη, κοινή προσπάθεια, για την ανόρθωση της πατρίδας και αξιολόγηση ώστε να μπορούμε εμείς να σας κρίνουμε με αντικειμενικά κριτήρια και να σας αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έτσι ώστε να βρούμε εκείνο το σημείο που να τέμνονται οι δικές σας προσωπικές φιλοδοξίες, οι δεξιότητές σας, οι ικανότητές σας, με τις δικές μας ανάγκες.

Όσοι περάσατε από αυτή τη διαδικασία, νομίζω ότι θα εκπλαγήκατε ευχάριστα από τον επαγγελματισμό και από την αντικειμενικότητα της αξιολόγησης. Αυτό είναι κάτι ξένο για τα δεδομένα ενός κόμματος. Θεωρώ όμως, απολύτως απαραίτητο, τα κόμματα να μπορούν να ανανεώνονται και να προσθέτουν στελέχη από την κοινωνία στο ήδη υφιστάμενο στελεχιακό δυναμικό τους».