Μετά τη συμφωνία ανάμεσα σε Χαμάς και Φατάχ την προηγούμενη εβδομάδα, ο Νετανιάχου εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την συμφωνία συμφιλίωσης των δύο ισχυρότερων παλαιστινιακών παρατάξεων, τονίζοντας πως το Ισαρήλ δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με μια παλαιστινιακή κυβέρνηση που στηρίζεται από τη Χαμάς.

Η συμφωνία των δύο παρατάξεων αναφέρει μεταξύ άλλων πως ο έλεγχος της Γάζας και της Δυτικής Όχθης θα περιέλθει στην κυβέρνηση της Φάταχ υπό τον πρωθυπουργό Ράμι αλ Χαμντάλα, ενώ δεν προβλέπεται να αναλάβουν υπουργεία στελέχη της Χαμάς. Ο Νετανιάχου ξεκαθάρισε πως αυτή η συμφωνία πηγαίνει πίσω τις σχέσεις Ισραήλ – Παλαιστίνης.

«Το Ισραήλ δεν θα διεξαγάγει διπλωματικές διαπραγματεύσεις με μια παλαιστινιακή κυβέρνηση που θα εξαρτάται από τη Χαμάς, μια τρομοκρατική οργάνωση η οποία καλεί να καταστραφεί το Ισραήλ, όσο δεν εκπληρώνει τους ακόλουθους όρους», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «θα πρέπει να υπάρξει σύνεση» από την πλευρά των Παλαιστινίων.

Παράλληλα, έθεσε τους παρακάτω όρους για να συνεχιστούν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη

– Η Χαμάς θα προχωρήσει στην αναγνώριση του Ισραήλ.
– Θα καταθέσει τα όπλα

– Θα διακόψει πλήρως τις σχέσεις της με το Ιράν

– Θα επιστρέψει τα πτώματα ισραηλινών στρατιωτών και θα απελευθερώσει ισραηλινούς στρατιώτες και πολίτες που οι ισραηλινές αρχές πιστεύουν πως κρατούνται στη Γάζα

– Η Παλαιστινιακή Αρχή του Αμπάς θα αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της ασφάλειας στον παραθαλάσσιο παλαιστινιακό θύλακα.