Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου οι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ θα απέχουν από τη διενέργεια ιατρικών πράξεων και εξετάσεων στους ασφαλισμένους μέσω ΕΟΠΥΥ ενώ όσοι ασφαλισμένοι χρειαστούν ιατρική πράξη θα αναγκαστούν να πληρώσουν από ιδιωτικά χρήματα και στη συνέχεια θα πρέπει να διεκδικήσουν τα χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ.

Όπως τονίζει η ένωση γιατρών ΕΟΠΥΥ, «δεν τους έχουν καταβληθεί ποσά για εργασία τεσσάρων μηνών. «Δεν έχουν πληρωθεί αμοιβές γιατρών των μηνών Μαρτίου, Απριλίου, Μαίου και Ιουνίου 2017, οι οποίες έχουν προ πολλού καταστεί ληξιπρόθεσμες, σύμφωνα με την σύμβαση».

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι ενώ παρατάθηκε η εξόφληση των παλαιότερων ληξιπρόθεσμων οφειλών -από το 2010- μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018, η διαδικασία εκκαθάρισης τους δεν έχει προχωρήσει. «Οι καθυστερήσεις αυτές καθίστανται ακόμα πιο επαχθείς για τους γιατρούς την παρούσα χρονική στιγμή, κατά την οποία ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ εγείρει συνεχώς, μονομερώς, χωρίς καμία διαβούλευση και χωρίς νόμιμο δικαίωμα, νέες απαιτήσεις» υποστηρίζουν.