«Ο διαγωνισμός για την παραχώρηση ΔΕΣΦΑ και της Εγνατίας είναι σε εξέλιξη. Μιλάμε για μειοψηφικά πακέτα. Η πλειοψηφία θα παραμείνει στο Δημόσιο» δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο Στέργιος Πιτσιόρλας, υπογραμμίζοντας πως προχωρούν και οι ιδιωτικοποιήσεις του Ελληνικού, της ΔΕΗ και εταιρειών παροχής ύδατος.
 
Σχετικά με την Εγνατία Οδό, ο κ. Πιτσιόρλας σημείωσε πως «ο διαγωνισμός έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες. Συμφωνήσαμε με Ευρωπαίους για μια πρόσκληση ενδιαφέροντος. Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον. Πρέπει τώρα να οριστικοποιηθούν οι όροι», ενώ υπογράμμισε «το θέμα του ΔΕΣΦΑ βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο υποβολής προσφορών». Ακόμη, ο υφυπουργός υποστήριξε πως η επένδυση στη Σιθωνία θα γίνει κανονικά, καθώς «ο χειρισμός που έγινε στο Ελληνικό για το αντίστοιχο θέμα, έδειξε ότι λύθηκε το θέμα».
 
Επιπροσθέτως, ο Στ. Πιτσιόρλας υπογράμμισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση μέχρι τέλος του χρόνου, τονίζοντας πως «το 2016 και το 2017 έχουμε ρεκόρ δεκαετίας από άμεσες ξένες επενδύσεις».
 
Τέλος, σχολιάζοντας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ελληνική οικονομία, ο Στ. Πιτσιόρλας, ανέφερε πως «είμαστε σε μια φάση βελτίωσης. Κόστισε η καθυστέρηση της δεύτερης αξιολόγησης. Δεν εξαρτιόταν από μας μόνο. Όλοι γνώριζαν τη διαφωνία των Ευρωπαίων με το ΔΝΤ».