«Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και η Κυβέρνηση, προωθώντας την αντισυνταγματική τροπολογία και με την ψήφο της Νέας Δημοκρατίας, επιχείρησαν να κάμψουν το φρόνημα των Δημοσίων Υπαλλήλων και να σπάσουν την απεργία-αποχή» αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.
 
«Η ολοκληρωτική ακύρωση της «αξιολόγησης», μέσα από τη συλλογική μας δράση, μπορεί να αποτελέσει τη θρυαλλίδα για τη συνέχιση των αγώνων με στόχο τη δυναμική διεκδίκηση μαζικών διορισμών σε όλο το Δημόσιο για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών, μονιμοποίησης των συμβασιούχων, αυξήσεων στους μισθούς και κατάργησης των αντιασφαλιστικών νόμων με αυξήσεις στις συντάξεις» υπογραμμίζεται επίσης.
 

Συμμετοχή ΠΟΕ – ΟΤΑ
 

Στη συγκέντρωση θα συμμετάσχει και η ΠΟΕ – ΟΤΑ. Σημειώνεται ότι η συγκέντρωση συμπίπτει με την ολοκλήρωση της προθεσμίας των φύλλων αξιολόγησης από τους β’ αξιολογητές, διαδικασία απέναντι στην οποία η ΑΔΕΔΥ συνεχίζει να καλεί σε απεργία – αποχή.
 
«Η κυβέρνηση μετά την καθολική Ανυπακοή-Απεργία-Αποχή των εργαζομένων στην «αξιολόγηση» επινόησε την «ντροπολογία» Γεροβασίλη και προκειμένου να υλοποιήσει ένα ακόμη προαπαιτούμενο των δανειστών, επιχειρεί να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό με ότι δεν διανοήθηκαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ποτέ να αγγίξουν, το δικαίωμα στην απεργία. Καταργούν συνδικαλιστικές κατακτήσεις και δικαιώματα εξαγγέλλοντας ποινές σε όσους συμμετέχουν στις συλλογικές αποφάσεις των Συνδικάτων και απεργούν» τονίζει σε ανακοίνωση της η ΠΟΕ – ΟΤΑ.