«Πιστεύουμε οτι δεν πρέπει να αφήσουμε τα φασιστικά καλέσματα ανεμπόδιστα. Η τρανσφοβική τους ρητορική και φυσικά η φασιστική τους δράση πρέπει να καταπνιγεί. Καλούμε σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 22/10 με αντιφασιστικό, αντιτρανσφοβικό και αντιπρατριαρχικό πρόταγμα» αναφέρεται στην εκδήλωση.
 
«Ενωτικά, μαζικά, μαχητικά από κάθε συλλογικότητα αλλά και τον καθένα και την καθεμία από εμάς που δεν θέλει να φοβάται γιατί δεν είναι ή δεν σκέφτεται όπως οι ναζί και κάθε σκοταδιστικό αντιδραστικό κατάλοιπο της ελληνικής κοινωνίας», τονίζει στο κάλεσμά του ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας -Πειραιά.

Το κάλεσμα της συγκέντρωσης

Ο νόμος για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου, χρησιμοποιήθηκε ως αφορμή από φασιστικές οργανώσεις, ατομικότητες και θρησκόληπτους/-ες για να καλέσουν εθνικιστική/ φασιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Είμαστε αντικυβερνητικά υποκείμενα και συλλογικότητες. Τα “ψίχουλα” που έδωσε η κυβέρνηση Σύριζα στα trans, intersex και non-binary υποκείμενα με τον λειψό νόμο που ψηφίστηκε δεν μας αρκούν ούτε κατά διάνοια. Παρ' όλα αυτά, χωρίς να προτείνουμε καμία κυβερνητική στήριξη, πιστεύουμε οτι η νομική κατοχύρωση είναι θέμα επιβίωσης για ΛΟΑΤΚΙΑ+ -και ειδικά trans και inter- άτομα. Πιστεύουμε οτι δεν πρέπει να αφήσουμε τα φασιστικά καλέσματα ανεμπόδιστα. Η τρανσφοβική τους ρητορική και φυσικά η φασιστική τους δράση πρέπει να καταπνιγεί. Καλούμε σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 22/10 με αντιφασιστικό, αντιτρανσφοβικό και αντιπρατριαρχικό πρόταγμα. 

Μισογύνικος, πατριαρχικός και ομοτρανσφοβικός λόγος κομμένος. Ο μισογυνισμός δεν είναι θεωρητική κουβέντα, γύρω μας κακοποιούνται και δολοφονούνται γυναίκες και μη αντρικά υποκείμενα. Ο συντονισμός ζητάει τη συμμόρφωσή σας.