Όπως εξηγούν και οι ίδιοι, οι δημιουργοί της ταινίας, «Loving Vincent», έχουν ζωγραφίσει πάνω από 65.000 καρέ σε πάνω από 1.000 καμβάδες. Πήραν την ταινία με τους ηθοποιούς, και ζωγραφίσαν κυριολεκτικά πάνω από το πλαίσιο με το πλαίσιο.

«Πρόκειται για μια πολύ επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία. Μας πήρε 4 χρόνια για να αναπτύξουμε την τεχνική και μας πήρε πάνω από 2 χρόνια με μια ομάδα πάνω από 100 ζωγράφων που εργάζονται σε στούντιο στις πολωνικές πόλεις Γκντανσκ και Βρότσλαβ και ένα στούντιο στην Αθήνα για να ολοκληρώσει την ταινία», αναφέρουν χαρακτηριστηκά.

Και συνεχίζουν λέγοντας πως, «Η μορφή τέχνης της ταινίας είναι διαφορετική από τη ζωγραφική. Η ζωγραφική είναι μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, κατεψυγμένη. Το φιλμ είναι ρευστό, φαίνεται να μετακινείται διαμέσου του χώρου και του χρόνου. Έτσι λοιπόν, πρώτα είχαμε μια ομάδα σχεδίασης ζωγραφικής να ξοδεύει ένα χρόνο ξανά να φανταστεί τη ζωγραφική του Βίνσεντ στο μέσο της ταινίας. Αυτά τα έργα ζωγραφικής, μαζί με το storyboard και το Computer Generated Layout Animatic αποτέλεσαν τη βάση για να σχεδιάσουμε τη ζωντανή βολή μας.» 

Όλοι οι χαρακτήρες στο Loving Vincent εκτελούνται από πραγματικούς ηθοποιούς είτε σε ειδικά κατασκευασμένα σετ, σχεδιασμένα για να μοιάζουν με έργα ζωγραφικής του Βίνσεντ, είτε κατά των πράσινων οθονών με το Loving Vincent Design Paintings που αποτελείται από ένα ζωντανό σύστημα προβολής στο σετ.

Το ζωντανό υλικό δράσης συνδυάστηκε έπειτα με το Computer Animation για στοιχεία όπως τα πουλιά, τα άλογα, τα σύννεφα και τα φυσικά φύλλα και συνθέτουν μαζί με τις ζωγραφιές σχεδίασης για να δημιουργήσουν το υλικό αναφοράς για την ζωγραφική ζωτικότητα.

Η ταινία, σκηνοθεσίας των Ντορότα Κομπιέλα και Χιου Γουέλτσμαν εξερευνά τα τελευταία χρόνια της ζωής του Βίνσεντ Βαν Γκογκ.Από το Μουσείο Βαν Γκογκ δόθηκαν συμβουλές σχετικά με το περιεχόμενο, και ο διευθυντής του, Axel Ruger, ενέκρινε επίσημα την ιδέα και το κινηματογραφικό σενάριο.

Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας, συμπαραγωγή Πολωνίας-Ηνωμένου Βασιλείου με τη συμμετοχή του Κατάρ έγινε στη Γαλλία, στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων στο Ανεσί στις 13 Ιουνίου του 2017.
Η ταινία προβάλλεται σε κινηματογραφικές αίθουσες της Ευρώπης, τον Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο.