Ο Γ. Δραγασάκης ανέφερε μεταξύ άλλων οτι για να αφήσουμε πίσω την κρίση θα πρέπει να αφήσουμε πίσω μας όλους εκείνους τους παράγοντες που οδήγησαν στην κρίση, τονίζοντας ότι στην κατεύθυνση αυτή η κυβέρνηση σχεδιάζει και δρομολογεί τη μετάβαση σε ένα νέο υπόδειγμα Βιώσιμης και Δίκαιης Ανάπτυξης. 
 
Ιδιαίτερο βάρος έδωσε στη χρηματοδότηση για την οποία είπε πως η κυβέρνηση αξιοποιεί τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και σχεδιάζει νέα. Όπως τόνισε, η χρηματοδότηση θα πρέπει να στοχεύει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης και στον αναγκαίο μετασχηματισμό της παραγωγικής/τεχνολογικής βάσης. 
 
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι η κάλυψη του χρηματοδοτικού και επενδυτικού κενού δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει με όρους του παρελθόντος. Ανέφερε ότι προ κρίσης δεν υπήρξε χρηματοδοτική έλλειψη ή επενδυτική άπνοια και πως οι πόροι σπαταλήθηκαν στρεβλά και άναρχα. Ευθύνη για την κατασπατάληση αυτή, υποστήριξε, είχαν το πολιτικό και οικονομικό σύστημα του παρελθόντος και οι όροι «ανάπτυξης» που είχαν εδραιώσει.  
 
«Η επίκληση μόνο της αγοράς δεν αρκεί. Στον σχεδιασμό της μεταμνημονιακής Ελλάδας οφείλουμε να εγγυηθούμε το δημόσιο συμφέρον και να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή» κατέληξε ο αντιπρόεδρος.