«Μας φέρνει πιο κοντά και το γεγονός ότι μοιραζόμαστε και κοινές ανησυχίες για τη διεθνή ειρήνη, ασφάλεια και τις διεθνείς προκλήσεις γενικότερα, αλλά και οι προκλήσεις που προκύπτουν από μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία» ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός. 
 
Συγκεκριμένα, ο Α. Τσίπρας εμφανίστηκε βέβαιος ότι μπορεί να αποκτήσει σημαντική δυναμική. Ανέφερε ότι συζητήθηκε η προοπτική περισσότερες κορεατικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στο άμεσο μέλλον στην Ελλάδα και οι προοπτικές αύξησης των ελληνικών εξαγωγών προς την Κορέα. 
 
«Είμαι σίγουρος ότι το σημερινό επιχειρηματικό φόρουμ, στο οποίο θα συμμετάσχουν οι μεγαλύτερες κορεατικές εταιρείες, θα συνεισφέρει σημαντικά στην κατεύθυνση της εμβάθυνσης της διμερούς μας συνεργασίας» τόνισε. 
 
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Κορέας αναφέρθηκε στις απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα του από τη Βόρεια Κορέα και ευχαρίστησε την Ελλάδα που βρίσκεται στο πλευρό της Κορέας. Υποστήριξε ότι το 21% των παραγγελιών που έρχονται στη Ν. Κορέα προέρχονται από την Ελλάδα και είπε ότι επιθυμεί περισσότερες εξαγωγές αγροτοδιατροφικών προϊόντων από την Ελλάδα προς τη Ν. Κορέα. 
 
Αναφέρθηκε και στο μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο χώρες σχετικά με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Όπως τόνισε, η Ελλάδα μπορεί να εφαρμόσει γρήγορα ένα τέτοιο σύστημα σε όλους τους τομείς. 
 
«Όταν επιστρέψω στην πατρίδα μου θα μιλήσω σε όλους για αυτό το πνεύμα φιλοξενίας της Ελλάδας» κατέληξε ο Κορεάτης ηγέτης.