«Δεν θα επιτρέψουμε στους ομοϊδεάτες του Χίτλερ και του Μουσολίνι να εμφανιστούν την ημέρα που τιμάμε τον μεγάλο λαϊκό αντιφασιστικό αγώνα που συνέτριψε τους πολιτικούς προγόνους της Χρυσής Αυγής» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας, κρούοντας τον κώδωνα για τις προθέσεις του ναζιστικού μορφώματος στην πόλη.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του TPP, η νεοϊδρυθείσα δημοτική παράταξη της ΧΑ, «Ελληνική Αυγή», έχει προαναγγείλλει πως το ερχόμενο Σάββατο, θα εμφανιστεί στην πλατεία Κύπρου στο κέντρο της πόλης, για να καταθέσει στεφάνι στον στρατηγό Δαβάκη. Μάλιστα, τη Κυριακή φρόντισαν να γεμίσουν σχετικά τρικάκια το κέντρο της πόλης.
 
Ακόμη, το θέμα απασχόλησε το δήμο Καλλιθέας, επιχειρώντας με ημίμετρα να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Αρχικά, επιχειρήθηκε να αποκλειστούν όλες οι δημοτικές παρατάξεις από τις εκδηλώσεις, ενώ μετά τις αντιδράσεις, στράφηκαν στη «λύση» του αποκλεισμού όσων δεν έχουν εκλεγεί στις τελευταίες εκλογές. Παρά ταύτα, η δημοτική παράταξη του μορφώματος έχει διαμηνύσει πως θα εμφανιστούν στην εκδήλωση σε κάθε περίπτωση.
 
Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας προχώρησε σε ανακοίνωση-καταγγελία των προθέσεων της ναζιστικής οργάνωσης, καλώντας τη δημοτική αρχή και τις δημοτικές παρατάξεις «να μην επιτρέψει στους φασίστες να παρεβρεθούν στους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου», καθώς και τους απλούς πολίτες, Έλληνες και μετανάστες, σε κοινό αγώνα ενάντια στο φασισμό.
 
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Εργατικής Λέσχης Καλλιθέας:
 

Για ακόμα μια φορά οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής επιχειρούν να εμφανιστούν στην Καλλιθέα και να να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου.
 
Δεν θα το επιτρέψουμε.
 
Δεν θα επιτρέψουμε στους ομοϊδεάτες του Χίτλερ και του Μουσολίνι να εμφανιστούν την ημέρα που τιμάμε τον μεγάλο λαϊκό αντιφασιστικό αγώνα που συνέτριψε τους πολιτικούς προγόνους της Χρυσής Αυγής. Σ’ αυτόν τον αγώνα η συνεισφορά της Καλλιθέας σε μαχητικότητα, αλλά και σε αίμα των κατοίκων της, ήταν πολύ μεγάλη: όλοι και όλες δεν έχουμε ξεχάσει τη μάχη της Καλλιθέας, στις 24 Ιούλη του ‘44, όταν ο Kαλλιθιώτικος λαός με το όπλο στο χέρι πέταξε από την περιοχή τους χρυσαυγίτες της εποχής εκείνης. Δεν έχουμε ξεχάσει τη μάχη του Μπιζανίου και το μπλόκο της Καλλιθέας στις 28 Αυγούστου του ‘44, όπου συντοπίτες μας δολοφονήθηκαν από τους φασίστες.
Όσο κι αν προσπαθούν οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής να εμφανιστούν σαν ένα «νόμιμο κόμμα», όλοι και όλες μας θυμόμαστε τη δολοφονική τους δράση, πριν από λίγα μόλις χρόνια, το 2012 και το 2013: ξυλοδαρμοί, μαχαιρώματα μεταναστών, προσφύγων και αγωνιστών. Πυρπολήσεις σπιτιών, επιθέσεις ταγμάτων εφόδου και τρομοκρατία. Αυτή το πολιτικό κλίμα προσπάθησαν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής να επιβάλουν στην περιοχή μας. Όμως το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα της Καλλιθέας, μετανάστες και Έλληνες ενωμένοι, δεν άφησε τους δολοφόνους του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα να ριζώσουν στην Καλλιθέα.
 
Θα κάνουμε το ίδιο, όσες φορές χρειαστεί.
 
Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή να μην επιτρέψει στους φασίστες να παραβρεθούν στους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου.
 
Ζητάμε από τις δημοτικές παρατάξεις να εναντιωθούν στην παρουσία της Χρυσής Αυγής την 28η Οκτωβρίου, αλλά και να μην δεχτούν τη «λύση» της απαγόρευσης συμμετοχής όλων των πολιτικών/δημοτικών παρατάξεων, που θα τους εξομοιώνει, ντροπιαστικά, με τη Χρυσή Αυγή, μια οργάνωση που δικάζεται ως εγκληματική.
Καλούμε το λαό της Καλλιθέας, Έλληνες και μετανάστες, τους μαζικούς φορείς και κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια σε κοινό αγώνα ενάντια στους φασίστες.
 
Στην Καλλιθέα δεν υπάρχει χώρος για τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.