Η τηλεοπτική σειρά House of Cards του Netflix είναι από τις δημοφιλέστερες παγκοσμίως, ένα πολιτικό θρίλερ που Ο Σπέισι υποδύεται τον πρωταγωνιστή, Francis Underwood, έναν αδίστακτο πολιτικό που με συνεχείς μηχανορραφίες καταφέρνει να ανέβει στη θέση του προέδρου των ΗΠΑ.

Πρετοιμάζοντας τους τηλεθεατές για το ξεκίνημα της 5ης σεζόν την περασμένη χρονιά, το τρέιλερ της σειράς ήταν ένα τηλεοπτικό προεκλογικό διάγγελμα του Underwood. Ο Απόστολος Πόντας φρόντισε να το αντιγράψει σχεδόν αυτούσιο, σκόπιμα αν κρίνει κανείς από τον τίτλο «House of Cards», μεταφέροντας το στην ελληνική (πραγματική) πολιτική σκηνή.

Και το βίντεο του House of Cards

Το διάγγελμα του Underwood μετεφρασμένο:

«Λένε ότι έχουμε τους ηγέτες που μας αξίζουν. Λοιπόν, να τι νομίζω ότι αξίζει η Αμερική. Έναν ηγέτη που δεν φοβάται να σας κοιτάξει στα μάτια. Να σας πει τι πιστεύει. Πιστεύω πρώτα στους ανθρώπους. Πιστεύω στην επαναφορά της Αμερικής σε τροχιά (ανάπτυξης). Πιστεύω στο να «ανοίγουν πόρτες». Και είμαι πρόθυμος να συνεργαστώ και με τις δύο πλευρές ώστε όλοι να έχουμε αυτό που θέλουμε. Είμαι ένας ταπεινός άνθρωπος. Δεν έχω ξεχάσει ποτέ από πού έρχομαι. Και ποτέ δεν έχω θεωρήσει δεδομένη την υποστήριξή σας. Πιστεύω στην καθοδήγηση των ανθρώπων προς τη σωστή κατεύθυνση. Αλλά τελικά, θα πρέπει να είμαστε ελεύθεροι να λάβουμε τις δικές μας αποφάσεις. Λένε ότι έχουμε τους ηγέτες που μας αξίζουν. Νομίζω ότι στην Αμερική αξίζει ο Φρανκ Άντεργουντ. Και μέσα στην καρδιά σας, ξέρετε ότι έχω δίκιο».