Σύμφωνα με το δικαστήριο δεν προέκυψε κανένα στοιχείο που να εμπλέκει τον Σεραφείμ Ρίζο σε όσα του προσάπτουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του Ιουνίου του 2012. Μάλιστα όπως αναφέρει το Jailgoldendawn, οι καταθέσεις που δόθηκαν ήταν γεμάτες αντιφάσεις ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι ουδείς από τους κατήγορους εμφανίστηκε στο δικαστήριο.
Σε δήλωσή του μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο Σεραφείμ Ρίζος αναφέρει:
 
Η πανηγυρική αθώωσή μου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων σήμερα, 24 Οκτωβρίου, είναι μια νίκη του αντιφασιστικού κινήματος. Είναι αποτέλεσμα της συμπαράστασης συνδικάτων, συλλόγων και φορέων.
 
Οι χρυσαυγίτες για τέταρτη φορά δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο, αποδεικνύοντας τον θρασύδειλο χαρακτήρα της τακτικής τους.
 
Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πόσο ορθός είναι ο ισχυρισμός  ότι το προηγούμενο διάστημα υπήρξε μια οργανωμένη και συστηματική προσπάθεια να στηθεί μια βιομηχανία διώξεων, ενάντια σε αγωνιστές της αριστεράς και των κινημάτων αντίστασης στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων, της ανεργίας, του ρατσισμού και των πολέμων.  Σε αυτό το βρόμικο, στημένο παιχνίδι η συμμορία της Χρυσής Αυγής έπαιξε εξέχοντα ρόλο.
 
Το αποτέλεσμα αυτό μπορεί είναι ένα βήμα για την αθώωση των υπόλοιπων αγωνιστών που διώκονται. Είναι ένα ακόμη μικρό βήμα στο μεγάλο αγώνα, για να καταδικαστούν οι φασίστες και να μπουν βαθιά στη φυλακή για τα εγκλήματά τους και να κλείσουν τα γραφεία τους.
 
Σημειώνεται ότι συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Σεραφείμ Ρίζο πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια του δικαστηρίου μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την καταδίκη αγωνιστών της αριστεράς και του εργατικού κινήματος όταν οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν κυκλοφορούν ελεύθεροι συνεχίζοντας να οργανώνουν την εγκληματική δράση της συμμορίας», ανέφεραν μεταξύ άλλων στο κάλεσμα τους.