Σύμφωνα με τα όσα διαμείφθηκαν στη Βουλή, η Κ. Παπακώστα αποφάσισε να διαφοροποιηθεί από την επίσημη γραμμή που ακολούθησε η Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας πως κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου ακούστηκαν προσωπικοί χαρακτηρισμοί κατά του Π. Καμμένου, που δεν συνάδουν με την κοινοβουλευτική διαδικασία.
 
Η στάση της αναγνωρίστηκε από τον υπουργό Άμυνας, που έσπευσε να την καλέσει να μετάσχει σε μια άτυπη επιτροπή για τη σύνταξη τροπολογίας, σχετικά με τις συντάξεις χηρείας συζύγων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
 
Η πρόσκληση του Π. Καμμένου προκάλεσε την αντίδραση του Αδ. Γεωργιάδη, που απάντησε στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ πως «κανένας βουλευτής και καμία βουλευτίνα της ΝΔ δεν θα μετέχει σε δική σας επιτροπή. Αυτά είναι προβοκάτσιες του Καμμένου».
 
Αμέσως μετά ξεκίνησαν επαφές στη Νέα Δημοκρατία για το πως θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση, με αποτέλεσμα να ζητηθεί από την Κ. Παπακώστα να ανασκευάσει, με την ίδια να το πράττει με ανακοίνωση.
 
Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση της Κ. Παπακώστα:
 

«Κατά την σημερινή μου ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής υποστήριξα πως αποτελεί υποχρέωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας να διορθώσει τρία άκρως σοβαρά προβλήματα τα οποία αφορούν:
 
Πρώτον, στο βαθύ κούρεμα στις συντάξεις των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο είναι μεγαλύτερο, όσο υψηλότερη ήταν θέση ευθύνης, την οποία κατείχαν.
 
Δεύτερον στην άρση του θεσμού της προστασίας της Αναπηρίας, καθώς η ανωτέρω μειώσεις των συντάξεων αφορούν και τους συνταξιούχους με αναπηρία 80% και άνω και τους συνταξιούχους οι οποίοι έχουν ως προστατευόμενο μέλος ένα άτομο με αναπηρία 80% και άνω, τρίτον στις συντάξεις χηρείας, καθώς σε καμία άλλη χώρα της Ε.Ε. δεν εκδίδονται συντάξεις βάσει των εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων των ασφαλισμένων.
 
Όσον αφορά στην συμμετοχή μου σε επιτροπές της Βουλής, συμμετέχω όπου ορίζομαι από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας και στην προκειμένη περίπτωση όχι από τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο»

 
Σημειώνεται πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη βουλευτής διαχωρίζει τη θέση της από την κομματική γραμμή, καθώς τον περασμένο Μάρτιο, είχε εκφράσει σε συνέντευξη τη θέση πως η Νέα Δημοκρατία θα έπρεπε να υπερψηφίσει την τροπολογία για τη διανομή του μερίσματος. Τελικά, μετά από πιέσεις ανασκεύασε.

Ακόμα ένα διαφωτιστικό στοιχείο για το παρασκήνιο της διαγραφής της, το γεγονός πως την ίδια περίοδο, δεν δίστασε να δηλώσει πως ο Αδ. Γεωργιάδης θα πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου στο κόμμα, μέχρι να υπάρξει το πόρισμα της εξεταστικής για την Υγεία.

Παπακώστα: Διεγράφην αναίτια

Σε δήλωσή – απάντηση στη διαγραφή της, που έχει τον τίτλο «Αναφαίρετον όπλον αρετή», η Κ. Παπακώστα τονίζει ότι δεν προδίδει ούτε παραδίδει τις αρχές της, όσο κι αν κοστίζουν.
 
Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:
 
«Ως πολιτικός είμαι πιστή στις αρχές στις οποίες θεμελιώθηκε η Νέα Δημοκρατία από τον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Καραμανλή.
 
Στην πολιτική μου διαδρομή, επιλέγω να μην επηρεάζομαι από τις Σειρήνες των καιρών. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ποτέ δεν δίστασε να ταράξει τα θολά νερά, προκειμένου να θεμελιώσει μία Κοινωνία ενωμένη, δημοκρατική, φιλελεύθερη και με σεβασμό στην αξιοπρέπεια όλων των πολιτών, έχοντας στον πυρήνα της πολιτικής τον Άνθρωπο.
 
Ο κοινοβουλευτικός μου λόγος στην Βουλή των Ελλήνων διατρέχεται από το μέτρο και την μετριοπάθεια και θεωρώ πως αναίτια και ανυπαίτια ελήφθη η απόφαση διαγραφής μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Εμφορούμαι, λοιπόν, από αυτές τις αρχές, δεν τις προδίδω και δεν τις παραδίδω, όσο και αν κοστίζουν. Παραμένω αμετακίνητη από την υπεράσπισή τους.
Αυτά προς το παρόν»
 

ΑΝΕΛ: Ο Μητσοτάκης δήλωσε υποταγή στον Γεωργιάδη
 

Σκληρή ανακοίνωση αναφορικά με τη διαγραφή εξέδωσαν οι ΑΝΕΛ, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η σχετική απόφαση ελήφθη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να δηλώσει υποταγή στον αντιπρόεδρό του Άδωνι Γεωργιάδη. 
«Δεν περιμέναμε στο βωμό της μεταμόρφωσης του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας σε Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, ο επίσημα πλέον επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης να τη διαγράψει προκειμένου να δηλώσει υποταγή στον αντιπρόεδρό του», σημειώνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Ακόμη, διευκρίζουν ότι ο Πάνος Καμμένος πρότεινε στην κ. Παπακώστα τη συμμετοχή της στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή για τα ΑμεΑ, για «να εισηγηθεί νομοθετικά μέτρα για θέματα που αφορούν τα τέκνα με ειδικές ανάγκες στρατιωτικών, λόγω της βιωματικής της εμπειρίας και βαθιάς γνώσης της στα θέματα που απασχολούν την επιτροπή». 
Υπενθυμίζεται ότι η διαγραφή της βουλευτή της Ν.Δ. ήρθε μία ημέρα μετά από την έντονη αντιπαράθεση που είχαν χθες στη Βουλή ο κ. Καμμένος και ο κ. Γεωργιάδης, αλλά και την τοποθέτηση της ίδιας, η οποία εξελήφθη ως διαφοροποίηση από τη γραμμή του κόμματος.